Politica

PSD, în cădere liberă. Cum ar vota românii dacă acum ar fi alegeri

PSD a pierdut masiv din susținerea pe care o avea în rândul populației, față de alegerile parlamentare din 2016, când a obținut peste 45% din voturi, potrivit unui sondaj IMAS. Studiul arată ce partid a câștigat încrederea românilor și ce partid s-a menținut la aceeași rată ca acum doi ani.

PSD a ajuns, conform sondajului IMAS, la doar 28,4% din intențiile de vot ale românilor. În decembrie 2017, partidul condus de Liviu Dragnea era cotat cu 32,4%, arată studiul IMAS, citat de Newsweek România.

Între timp însă, Liviu Dragnea a primit o nouă condamnare – 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman – și în Parlament au fost aduse modificări controversate la Codul Penal, codul de procedură penală, legile justiției dar și alte legi importante.

Și ALDE a pierdut din popularitate. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a pierdut 2 procente din decembrie 2017, ajungând la doar 8,6% din intențiile de vot.
Pe de altă parte, PNL a ajuns la 29,2% din intențiile de vot, în creștere cu două procente față de luna decembrie a anului trecut.

În creștere este și USR, care a câștigat în câteva luni aproape 3% din intențiile de vot, ajungând la 11,3%.

Deși încă nu există oficial ca partid, formațiunea fostului premier Dacian Cioloș – Mișcarea România Împreună – are o intenție de vot de 8%.

UDMR se menține în marja de 5%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *