Politica

PSD, despre presupusa incompatibilitate a lui Nicușor Dan: ”A devenit, oficial, un penal. ANI era bună când lua în vizor adversarii politici ai USR, acum a devenit, brusc, instrument politic!”

Social-democraţii au precizat primarul general al Capitalei Nicuşor Dan nu mai are vreo legitimitate de a-i reprezenta pe bucureşteni fiindcă a devenit, oficial, un penal, în contextul acuzaţiilor ANI de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, transmite News.ro. PSD mai transmite că, în faţa unor astfel acuzaţii, în orice stat european ar fi existat deja gestul firesc al unei demisii din funcţie.

Edilul general „adaugă incompetenţei şi delăsării sale, deja probate, din nefericire pentru locuitorii Bucureştiului, şi incompatibilitatea şi conflictul de interese, constatate oficial de Agenţia Naţională de Integritate”, arată comunicatul de presă al PSD.

Sursa citată precizează că, în orice stat european, în faţa gravităţii unor asemenea acuzaţii, ar fi existat deja până acum un gest firesc: demisia.

„Venit la Primăria Capitalei pe valul campaniei „Fără penali în funcţii publice”, Nicuşor Dan nu mai are vreo legitimitate de a-i reprezenta pe bucureşteni fiindcă a devenit, oficial, un penal. Acesta este apogeul unui mandat de primar în care locuitorii Capitalei au fost minţiţi, condamnaţi la frig sau au devenit victimele câinilor vagabonzi. Sesizarea, de către ANI, a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei îl plasează pe Nicuşor Dan în galeria altor „ilustre” nume, precum Clotilde Armand – primarul Sectorului 1, Allen Coliban – primarul Braşovului, Dominc Fritz – primarul Timişoarei, Lucian Viziteu – primarul Băcăului sau Dan Barna – fostul preşedinte al USR. Toţi au propăvăduit onestitatea şi rolul lor providenţial în reformarea clasei politice dar, în fapt, dovedesc contrariul, prin comportament abuziv şi încălcarea legii”, mai indică documentul de presă.

PSD consideră că este absolut deplorabil şi modul în care preşedintele USR, Cătălin Drulă, se descalifică acuzând ANI că lucrează la „ordin politic” şi că este „o mizerie” sesizarea pe care a făcut-o la adresa Primarului General al Capitalei.

Social-democraţii mai spune că de fapt Cătălin Drulă probează dimensiunea demagogiei sale.

„ANI era bună când lua în vizor adversarii politici ai USR, acum a devenit, brusc, instrument politic! Când era în opoziţie, orice asemenea tip de reacţie era considerat rapid un „atac la statul de drept”. Exact asta face azi liderul USR pentru a-şi apăra colegii penali!”, conchide sursa menţionată.

Agenţia Naţională de Integritate anunţă joi că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI şi acuză Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

De asemenea, preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat cu privire la acuzaţiile ANI împotriva lui Nicuşor Dan că demersul instituţiei este o dovadă a politizării acestei instituţii care „hărţuieşte” edilii şi politicienii din opoziţie.

 

sursa: News.ro