Politica

PSD a votat noii miniștri ai Muncii și Familiei. Paul Stănescu vine, în locul Gabrielei Firea, la șefia Organizației PSD București

Premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a propus pentru Ministerul Muncii pe Simona Bucura Oprescu, iar pentru Ministerul Familiei pe Natalia Intotero. Acestea au fost votate în Consiliul Național al PSD, iar acum urmează ca Marcel Ciolacu să trimită propunerile către Palatul Cotroceni.

  • De asemenea, s-a luat act de faptul că Gabriela Firea s-a autosuspendat din funcția de președinte al PSD București, iar interimatul va fi asigurat de către Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Simona Bucura-Oprescu este preşedintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului din Camera Deputaţilor. A fost aleasă parlamentar de Argeş pe listele PSD mai întâi în 2012, apoi în 2016 şi 2020. Numele său a mai fost vehiculat pentru Ministerul Muncii la rotativa guvernamentală din luna iunie, însă conducerea PSD a preferat atunci ca Marius Budăi să-şi continue mandatul.

Natalia Intotero, preşedinta Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor, este favorita pentru a prelua Ministerul Familiei, portofoliu rămas vacant după demisia Gabrielei Firea.

Natalia Intotero a fost ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Dăncilă şi secretar de stat în Ministerul de Externe în timpul guvernării Ponta. Este la al treilea mandat de parlamentar din partea PSD. Din decembrie 2020 conduce Comisia pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat și dacă PSD o mai susține pe Gabriela Firea pentru a candida la Primăria Capitalei. Ciolacu a spus că Firea este suspendată din toate funcțiile, dar că o decizie urmează a se lua pe măsură ce ne apropiem de alegeri.

”Momentan, conform statutului, nu este o perioadă limitată de timp. Doamna Firea este suspendată.

De multe ori v-am spus că nu avem acum alegeri locale, europarlamentare sau parlamentare. Vom vedea la momentul respectiv ce va fi.”.