Din oras

Protestul părinților și elevilor la Școala ”Ion Agârbiceanu”. Elevii de clasa zero, mutați cu japca (pe criterii total netransparente) la altă școală

Scris de 160

Peste 50 de părinți care au copiii în clasa zero la Școala ”Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca protestează luni dimineață față de decizia conducerii unității de a-i muta pe cei mici la Liceul ”Anghel Saligny”, relatează cluj24.ro.

Părinții, care au venit împreună cu copiii, sunt revoltați pentru că nu au fost anunțați oficial despre mutare, ci doar au primit mesaje în care li se spunea că cei mici vor fi mutați din data de 13 decembrie.

”Vor fi mutați în niște foste cămine, foarte mici ca suprafață, vor sta foarte îngrămădiți. Copilul, dacă merge la baie, deranjează toată clasa la cât de mică e. E ceva improvizat”, a reclamat mama unui copil.

O alta s-a declarat revoltată că nu se se asigură măcar transportul elevilor de clasa zero în noua clădire.

”Noi aici l-am înscris pe copil, la Agârbiceanu, trebuia să ne spună de la început, să se specifice în contract că ulterior vor fi mutați copiii. Cu directoarea nu se poate discuta”, a spus aceasta.

Un alt părinte a acuzat-o pe directoare că se comportă ca și cum școala ar fi a ei, iar altul a acuzat faptul că nu se respectă drepturile copiilor la educație.

Părinții au adunat semnături pe un memoriu în care își exprimă nemulțumirea și se împotrivesc mutării cu atât mai mult cu cât, atunci când s-au făcut înscrierile în clasa zero, nu a spus nimeni nimic referitor la numărul de locuri iar acum cei din conducerea școlii se trezesc că nu sunt suficiente și trebuie să-i mute.

Mesajul primit de părinți

Părinții au primit un mesaj de la conducerea școlii, fără alte detalii, și se declară revoltați că li s a transmis această informație pur și simplu pe sistemul „am obținut clădirea, îi vom muta”.

”Dorim să vă anunțăm că am obținut spațiul din clădirea Colegiului Tehnic „A. Saligny”(spațiu atât de necesar desfășurării în bune condiții a procesului instructiv-educativ).

Prin urmare, începând cu data de 13.12.2021, clasele pregătitoare își vor desfășura activitățile în noua clădire de pe strada B-dul 21 Decembrie 1989,nr. 128-130, cu intrare din Dorobanților. Orele vor începe la ora 8.30, ora va fi de 50 de minute, iar pauza de 10 minute. Mobilierul pentru sălile de clasă este nou, corespunzător clasei pregătitoare. Restul detaliilor vă vor fi oferite de către domnii /doamnele învățătoare. Mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în mesaj.

La protestul spontan și-a făcut apariția și un echipaj de poliție.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Cooltura
  Filmul „Insula Muzicii”, un lungmetraj independent filmat și la Cluj, poate fi urmărit în aceste zile în cinematografe
 • Acum 3 hours Din oras
  Șantierul de pe 21 Decembrie 1989 s-a închis, dar lucrările continuă pentru «reparații și întreținere»
 • Acum 3 hours Sport
  Doi jurnalisti clujeni condamna mesajul ciudat al lui Tise despre unificarea U si CFR
 • Acum 4 hours In vizor
  CUM NE-A CURENTAT STATUL: Scumpirea energiei a umflat conturile Hidroelectrica. Cu vânzări în scădere drastică, compania deținută de statul român anunță rezultate financiare record
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Un exemplu pentru alte primării: La un an de la încheierea lucrărilor de reabilitare, Cetatea Bologa arată impecabil – FOTO
 • Acum 5 hours Din oras
  Dalele de granit încep să se distrugă, la 2 ani după modernizarea străzilor Emile Zola și Sextil Pușcariu
 • Acum 5 hours General
  SĂPTĂMÂNA ŞI DEMISIA: Dacian Cioloș își pregătește autodebarcarea din USR
 • Acum 5 hours Din oras
  După patru licitații ratate, autoritățile alocă peste 6 MILIOANE € pentru realizarea Centrului Cultural Transilvania. Potrivit celor mai optimiste scenarii, lucrările ar dura 2 ani
 • Acum 6 hours Din oras
  Primăria a amendat doar 90 de clădiri construite ilegal, deși în oraș sunt sute de astfel de imobile. Deocamdată nici un “criminal urbanistic” nu a demolat vreo construcție ilegală
 • Acum 7 hours Sport
  CFR Cluj a dat lovitura! Câți bani încasează pentru titlu. Și pentru ce sumă luptă în Champions League
 • Acum 7 hours Rautacisme
  UN NOU PROVERB CLUJEAN: La pista lăudată, să nu te duci cu bicicleta
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Semafor contradictoriu în buricul târgului, după modernizarea Bulevardului 21 Decembrie
 • Acum 8 hours Din oras
  Peste 10 MILIOANE € pentru Park&Ride-ul din Cluj. Termenul de realizare este de 2 ANI+contestații și întârzieri ardelenești
Citește și...
Recomandările redacției