Din oras

Protestul părinților și elevilor la Școala ”Ion Agârbiceanu”. Elevii de clasa zero, mutați cu japca (pe criterii total netransparente) la altă școală

Peste 50 de părinți care au copiii în clasa zero la Școala ”Ion Agârbiceanu” din Cluj-Napoca protestează luni dimineață față de decizia conducerii unității de a-i muta pe cei mici la Liceul ”Anghel Saligny”, relatează cluj24.ro.

Părinții, care au venit împreună cu copiii, sunt revoltați pentru că nu au fost anunțați oficial despre mutare, ci doar au primit mesaje în care li se spunea că cei mici vor fi mutați din data de 13 decembrie.

”Vor fi mutați în niște foste cămine, foarte mici ca suprafață, vor sta foarte îngrămădiți. Copilul, dacă merge la baie, deranjează toată clasa la cât de mică e. E ceva improvizat”, a reclamat mama unui copil.

O alta s-a declarat revoltată că nu se se asigură măcar transportul elevilor de clasa zero în noua clădire.

”Noi aici l-am înscris pe copil, la Agârbiceanu, trebuia să ne spună de la început, să se specifice în contract că ulterior vor fi mutați copiii. Cu directoarea nu se poate discuta”, a spus aceasta.

Un alt părinte a acuzat-o pe directoare că se comportă ca și cum școala ar fi a ei, iar altul a acuzat faptul că nu se respectă drepturile copiilor la educație.

Părinții au adunat semnături pe un memoriu în care își exprimă nemulțumirea și se împotrivesc mutării cu atât mai mult cu cât, atunci când s-au făcut înscrierile în clasa zero, nu a spus nimeni nimic referitor la numărul de locuri iar acum cei din conducerea școlii se trezesc că nu sunt suficiente și trebuie să-i mute.

Mesajul primit de părinți

Părinții au primit un mesaj de la conducerea școlii, fără alte detalii, și se declară revoltați că li s a transmis această informație pur și simplu pe sistemul „am obținut clădirea, îi vom muta”.

”Dorim să vă anunțăm că am obținut spațiul din clădirea Colegiului Tehnic „A. Saligny”(spațiu atât de necesar desfășurării în bune condiții a procesului instructiv-educativ).

Prin urmare, începând cu data de 13.12.2021, clasele pregătitoare își vor desfășura activitățile în noua clădire de pe strada B-dul 21 Decembrie 1989,nr. 128-130, cu intrare din Dorobanților. Orele vor începe la ora 8.30, ora va fi de 50 de minute, iar pauza de 10 minute. Mobilierul pentru sălile de clasă este nou, corespunzător clasei pregătitoare. Restul detaliilor vă vor fi oferite de către domnii /doamnele învățătoare. Mulțumim pentru înțelegere!”, se arată în mesaj.

La protestul spontan și-a făcut apariția și un echipaj de poliție.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *