Din oras

Protestatarii de pe Macesului si-au facut asociatie pentru toti clujenii, victime ale abuzurilor urbanistice

Scris de 984

Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Strazii Macesului (APUSM) s-a transformat in Asociatia pentru Protectia Urbanistica a Clujului.  Membrii ei isi propun sa ofere consultanta celor care se confrunta cu abuzuri in probleme de urbanism si protectia mediului. In structura s-au inscris nu doar locuitorii strazii Macesului, ci si zeci de alti cetateni din intreg orasul.

“Nu este suficient sa ne plangem de abuzurile si coruptia din administratia locala, trebuie sa ne implicam si sa sustinem actiunile societatii civile. In acest sens ii asteptam pe toti cei interesati sa se alature miscarii noastre. Asociatia este formata pe structura vechii asociatii de pe Macesului, care a reusit deja stoparea unor abuzuri de acest gen”, spune Elek Levente, presedintele APUC.

Acesta spune ca asociatia si-a marit aria de activitate dupa ce a primit zeci de mesaje de la cetatenii Clujului care s-au confruntat cu probleme similare celei de pe strada Macesului.

“Am hotarat inca de anul trecut ca ne vom schimba denumirea si aria de activitate, dar abia acum am reusit sa punem la punct actele si sa le adresam instantei”, mai spune el.

Din APUC fac parte zeci de alti clujeni care locuiesc in alte zone ale orasului si care se confrunta cu probleme de urbanism. Pana in momentul de fata, asociatia numara aproximativ 100 de membri, dintre care doar 30% sunt locuitori ai strazii Macesului. Asociatia ofera consultanta clujenilor care sunt victimele unor abuzuri de ordin urbanistic sau care privesc protectia mediului.

“Avem si un grup din juristi si arhitecti colaboratori care analizeaza proiectele pe care noi le supunem atentiei si ne ajuta sa gasim solutii in cazul in care oamenii acuza abuzuri in urbanism”, mai spune Elek Levente.  

Revolta de pe Macesului

Locuitorii strazii Macesului s-au revoltat anul trecut cand, intr-o zona de case a inceput sa se construiasca un ansamblu de blocuri, in care urmau sa se mute 300 de familii, pentru care nu exista infrastructura in zona si nici locuri de parcare. Revoltele lor au reusit sa stopeze, intr-un final, lucrarile in zona.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.netULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Rautacisme
  Emiluț, reacție de curtea din dos a grădiniței la declarațiile lui Drulă: ”Trebuie ţinut departe de Cluj”
 • Acum 7 hours Politica
  Drulă s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent și paralel cu proiectele mari de infrastructură. Cum va da Boc de gard metroul și centura metropolitană?
 • Acum 8 hours Rautacisme
  Clujul devine și mai ”smart” prin amplasarea a 4 toalete inteligente „în zonele turistice intens frecventate și în spațiile de agrement” din Piața 1 Mai, str. Bucium, Piața Mărăști și Parcul Detunata
 • Acum 9 hours Politica
  ”DOSARUL CU ȘINĂ” PRIMEȘTE O LOVITURĂ: Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar 5 ani. Legea a fost promulgată
 • Acum 10 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 10 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 11 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 11 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 12 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 13 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 14 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 16 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 1 day General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE