Din oras

Protest în Zorilor. 240 de familii de pe strada Observatorului rămân fără locuri de parcare

Joi seara a avut loc al doilea protest al locuitorilor de pe strada Observatorului, unde vor fi desființate 109 locuri de parcare în vederea realizării de benzi dedicate pentru autobuze. Aproximativ 240 de familii de pe strada Observatorului vor rămâne fără locuri de parcare din 1 ianuarie 2019. Primul protest a avut loc luni seara. Oamenii sunt nemulțumiți și au ieșit din nou în stradă în această seară. 

„Mi se pare o dată o nedreptate, iar apoi nu știu de ce se întâmplă acest lucru pentru că noi avem niște alveole unde ne parcăm mașinile de 20 de ani”, a declarat Maria Mateș, locuitoare pe strada Observatorului.  

Szekely Csaba, un alt cetățean afectat de decizia Primăriei, spune că el are locul de parcare de 20 de ani și vrea să îl păstreze. 

Pentru că nimeni din cadrul Primăriei nu le-a explicat nimic, cetățenii consideră că totul este o măsură absurdă. 

„Tot timpul zona asta a fost problematică cu parcările și din cauza căminelor studențești și din cauza faptului că sunt foarte multe blocuri și acum mi se pare foarte absurd faptul că vor să renunțe cu totul la parcări”, a precizat Ionuț Uilăcan, locuitor strada Observatorului. 

Mircea Boncea, un alt locuitor din zonă afirmă că a avut parcarea 62 pe partea cu căminele studențești și nu a putut să parcheze nici măcar o dată din cauză că mereu locul său de parcare era ocupat de studenți. 
Oamenii nu au primit nicio înștiințare de la Primărie, au aflat totul din presă. 

„Care este planul? Care este ideea? Noi nu știm nimic, noi am aflat de la dvs din presă, deci practic nu am primit nicio hârtie, nicio înștiințare. Am vrea să știm ce se întâmplă”, a mai spus Maria Mateș.  

Locuitorii de pe strada Observatorului sunt conștienți de faptul că sunt șanse mari să rămână fără locuri de parcare, așa că se gândesc ce ar putea face Primăria pentru rezolvarea problemei. 

„Să se gândească cum să facă niște parcări, parkinguri, care ar fi loc să se facă, mai ales după blocul ăsta, ar fi măcar pentru 100 de mașini. Să le facă cât mai repede”, a precizat Szekely Csaba. 

Conducerea Primăriei a propus ca posibile soluții alocarea de locuri de parcare în alte zone sau în parkingul Hasdeu, care se află abia la stadiul de licitație. Ce părere au locuitorii despre soluția cu parkingul? 

„Renunț categoric că nu am altă soluție. Ce vom face mai târziu, nu știu, dar nu e corect”, a precizat Iosif Șoș. 

Cât despre ideea Primăriei de a face benzi dedicate pentru autobuze cu scopul decongestionării traficului, clujenii din Zorilor au o părere fermă. 

„Nu o să meargă treaba nici dacă sunt zece benzi pentru că atunci când îi circulație mare stopul și sensul giratoriu oprește tot”, a afirmat Szekely Csaba. 

Citește și:

Revoltă după desființarea locurilor de parcare de pe Observatorului. Soluția Primăriei: parkingul Hasdeu, care nu se știe când va fi gata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *