In vizor

Protest al polițiștilor clujeni față de decizia Guvernului de a îngheța salariile

Polițiștii clujeni protestează azi în fața Prefecturii Cluj față de decizia Guvernului Cîțu de a îngheța salariile bugetarilor la nivelului valorii din decembrie 2020.

Sindicatele au decis să protesteze la nivel național în urma discuțiilor pe care le-au avut ieri cu premierul Florin Cîțu. În cadrul intâlnirii, reprezentanții sindicali și-au exprimat la unison protestul față de intenția declarată a  guvernului de înghețare a salariilor. 

Deoarece răspunsurile primite nu i-au mulțumit, sindicatele au decis să organizeze acțiuni de protest la nivel național. 

”Sansele sunt aproape zero ca Guvernul Catu, disperat dupa solutii rapide de evitare a cresterii deficitului, sa renunte azi, la textul din OUG care reglementeaza inghetarea salariilor intrucat nu au un plan B care sa fie aplicat de urgenta incepand cu ianuarie 2021. Chiar daca este de inteles nevoia guvernului de a pune in practica metode viguroase de scadere a deficitului prognozat de la 10% la 7%, nu putem fi de acord cu aceasta masura aleasa de inghetare a salariilor ( rudimentara si totodata confortabila pentru ei, din punctul nostru de vedere) deoarece suntem ultima categorie importanta de bugetari care au ramas sa astepte, la rand, cresterea salariala in etape, astfel cum a fost prevazuta ca principiu in legea 153 din 2017. Este semnificativ sa amintim ca, prin legea cadru de salarizare din 2017, parlamentarii au fost primii care si-au acordat un regim derogatoriu si preferential de salarizare, sustragandu-se de la principiul cresterii solidare si in etape, pentru toate categoriile bugetare”, potrivit Sindicatului Polițiștilor din România, Diamantul.

”Organizațiile sindicale din sistemul de „Apărare, ordine publică și securitate națională” afiliate Federației PUBLISIND, Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL împreună cu Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP, dă tonul protestelor și organizează o acțiune comună de pichetare a prefecturilor din întreaga țară, ca o primă reacție la proiectul Ordonanței de urgență pe care primul ministru Florin Câțu a anunțat public că îl va promova și care vizează înghețarea drepturilor salariale pentru anul 2021. Activitatea de protest se va derula mâine, între 10:00 – 12:00, în fața sediilor prefecturilor, în limita maximă prevăzută de Legea 55/2020, respectiv 100 de persoane. La acțiunea noastră, în semn de solidaritate vor participa grefieri și reprezentanți ai celorlalte sindicate afiliate Federației PUBLISIND”, potrivit comunicatului transmis de Sindicatul Europol

Premierul Florin Cîţu a anunțat, miercuri, după ședința de Guvern, că salariile şi sporurile de care beneficiază personalul din administraţia publică centrală şi locală, inclusiv cel care ocupă funcţii de demnitate publică, se vor menţine anul viitor la nivelul celor din decembrie 2020.

sursa foto:cluj24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *