In vizor

Protejeaza consumatorii, dar isi protejeaza si veniturile. Ce averi au angajatii OPC Cluj

Angajatii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor uita sa mentioneze, in declaratiile de avere pe care sunt obligati sa le completeze, salariile pe care le primesc de la stat. Mai rau, seful institutiei uita de tot sa completeze hartiile. Si asta de doi ani incoace

Alina Butas, comisar principal la CJPC Cluj, are o casa, patru masini si o motocicleta. Mai are un depozit bancar de 225.000 de lei, iar anul crecut a incasat, de la Serviciu Social Cluj-Napoca, 102.000 de lei indemnizatie crestere copil. Butas nu a trecut, insa, in declaratia de avere, salariul pe care l-a incasat de la CJPC Cluj.

Marius Octavian Clapa, comisar superior, are cinci terenurri in judetele Cluj si Maramures, un apartament si o casa de vacanta. Autoturisme are trei: un Audi, un Land Rover si un mini tractor. Anul trecut, din functia de comisar a castigat 18.636 de lei, iar ca lector formator la Club Sportiv Directia I a castigat alti 5.700 de lei. De la APIA Cluj, Clapa a mai primit o subventie de 27.400 de lei.

Andreia Maios, comisar, are un teren si cota parte din altele trei, un apartament si cota parte din altele doua, plus un spatiu comercial. La capitolul masini, are trei trecute in declaratia de avere: Fiat Panda, Dacia 1310 si Peugeot. In 2013, aceasta a deschis patru conturi in care a depus 2.780 de euro si peste 70.000 de lei. Anul trecut a avut un salariu de 17.132 de lei, adica un venit lunar de 1.400 de lei pe luna, iar de la APIA a mai primit 2.300 de lei.

Olimpia Mirela Neag, comisar superior, are trei terenuri, un apartament, o casa si o casa de vacanta. In declaratia de avere sunt trecute doua autoturisme: un Ford Focus si un Subaru. Anul trecut a castigat 17.258 de lei, adica un salariu lunar de 1.438 de lei.

Mircea Radu, fostul sef al intitutiei clujene, acum comisar judetean, are sapte terenuri si o casa in Cluj. Conform declaratiei sale de avere, are doua autoturisme: un Ford Fieta si un Hyundai Santa Fe. In 2011, acesta a depus 20.000 de euro in doua conturi. Mircea Radu nu a mentionat cati bani a castigat anul trecut de la OJPC Cluj.

Nicoleta Viorica Serban, comisar superior, si-a cumparat anul trecut un teren intravilan si tot anul trecut a depus in conturi 100.000 de lei. Cum alte venituri nu a declarat ca are, putem presupune ca a facut aceste investitii din venitul sau de anul trecut, cel de 17.027 de lei, adica 1.418 lei pe luna.

Declaratia comisarului sef Cristian Nicula e de negasit pe site-ul Autoritatii Nationala pentru Protectia Consumatorilor, dar si pe cel al Agentiei Nationale de Integritate. Ultima data cand acesta si-a declarat averea a fost in anul 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *