Din oras

Propunerea unui clujean din Dâmbul Rotund: pe locația fostului Depozit de filme, Primăria să ridice o creșă sau o grădiniță

În Municipiul Cluj-Napoca este o lipsă acută de creșe, iar cele existente sunt în mare parte grupate în aceleași cartiere. În această situație, un clujean din cartierul Dâmbul Rotund, acolo unde nu există nicio creșă, a identificat un teren pe care Primăria l-ar putea achiziționa pentru a ridica o creșă. 

„Vă aduc în vedere o locație care cu suportul autorităților ar putea ușor deveni o grădiniță și o creșă de mare necesitate în cartierul Dâmbul Rotund. Ea se află pe strada Septimiu Mureșanu și este învecinată cu Școala de Poliție”, a transmis un clujean. 

sursa foto: Facebook/Dambul Rotund cartier Cluj-Napoca

Pe terenul în cauză a funcționat Depozitul de filme RADEF. Acesta a funcționat ca depozit de filme în perioada comunistă, iar ulterior, după anii `90 a fost lăsat în paragină. Depozitul de filme a revenit în atenția publică în 2014, atunci când  organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania au demarat o campanie de strângere de fonduri, menită să reabiliteze locul. Ulterior depozitul a rămas în paragină, devenind casă pentru oamenii străzii. 

Școala de Poliție aflată în imediata vecinătate își dorește acel teren încă din 2007 pentru a extinde baza de pregătire a agenților de poliție, însă până acum nu a reușit să îl obțină. 

De fapt, atât Primăria, cât și Școala de Poliție, au sperat că pot obține acel teren gratis, însă RADEF le-a transmis că îl pot avea doar dacă îl cumpără sau îl închiriază. Dacă mai așteaptă mult, sigur se va găsi un investitor privat care să realizeze acolo un proiect imobiliar. 

Însă dacă Primăria Cluj-Napoca își permite să plătească aproximativ 11 milioane de lei pentru terenul lui Sile Pușcaș din Zorilor pentru a construi un parc, înseamnă că și-ar permite și să achiziționeze un teren pentru a ridica o creșă într-un cartier aflat în continuă dezvoltare, unde nu există nicio creșă de stat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *