Din oras

Propunerea unui clujean din Dâmbul Rotund: pe locația fostului Depozit de filme, Primăria să ridice o creșă sau o grădiniță

Scris de 143

În Municipiul Cluj-Napoca este o lipsă acută de creșe, iar cele existente sunt în mare parte grupate în aceleași cartiere. În această situație, un clujean din cartierul Dâmbul Rotund, acolo unde nu există nicio creșă, a identificat un teren pe care Primăria l-ar putea achiziționa pentru a ridica o creșă. 

„Vă aduc în vedere o locație care cu suportul autorităților ar putea ușor deveni o grădiniță și o creșă de mare necesitate în cartierul Dâmbul Rotund. Ea se află pe strada Septimiu Mureșanu și este învecinată cu Școala de Poliție”, a transmis un clujean. 

sursa foto: Facebook/Dambul Rotund cartier Cluj-Napoca

Pe terenul în cauză a funcționat Depozitul de filme RADEF. Acesta a funcționat ca depozit de filme în perioada comunistă, iar ulterior, după anii `90 a fost lăsat în paragină. Depozitul de filme a revenit în atenția publică în 2014, atunci când  organizatorii Festivalului Internațional de Film Transilvania au demarat o campanie de strângere de fonduri, menită să reabiliteze locul. Ulterior depozitul a rămas în paragină, devenind casă pentru oamenii străzii. 

Școala de Poliție aflată în imediata vecinătate își dorește acel teren încă din 2007 pentru a extinde baza de pregătire a agenților de poliție, însă până acum nu a reușit să îl obțină. 

De fapt, atât Primăria, cât și Școala de Poliție, au sperat că pot obține acel teren gratis, însă RADEF le-a transmis că îl pot avea doar dacă îl cumpără sau îl închiriază. Dacă mai așteaptă mult, sigur se va găsi un investitor privat care să realizeze acolo un proiect imobiliar. 

Însă dacă Primăria Cluj-Napoca își permite să plătească aproximativ 11 milioane de lei pentru terenul lui Sile Pușcaș din Zorilor pentru a construi un parc, înseamnă că și-ar permite și să achiziționeze un teren pentru a ridica o creșă într-un cartier aflat în continuă dezvoltare, unde nu există nicio creșă de stat

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 2 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 3 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 4 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 4 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 5 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 6 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 6 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 7 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 8 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 18 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
 • Acum 20 hours Politica
  STRÂNȘI DE ”OUȚE”, GUVERNANȚII SE MIȘCĂ: Premierul Ciucă i-a cerut ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede iar profesorii să primească salarii mărite înainte de 15 iulie
 • Acum 1 day In vizor
  Profesorii resping propunerile Guvernului și prevederile OUG anunțată duminică și transmit că vor continua greva: ”Un pic de bani și au redenumit primele, nu asta așteaptă colegii noștri”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE