In vizor

Proprietarii clujeni se pregătesc de venirea studenților: prețurile chiriilor au explodat

Chiriile au sărit în aer, la mai puţin de două luni până la începerea cursurilor universitare. Proprietarii şi agenţii imobiliari încearcă să recupereze din pierderile uriaşe de anul trecut, când studenţii au învăţat online. Aşa că, faţă de  de 2019, chiriile aproape că s-au dublat, potrivit antena3.ro

Universitățile din Cluj-Napoca dau tonul pieței imobiliare. Chiriile încep să se scumpească pentru că studenţii urmează să se întoarcă în bănci. Aşa că proprietarii au ridicat preţurile.

„Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Zorilor și zona centrală pentru că foarte mulți studenți străini vin la medicină și la UBB. În medie, tinerii alocă 300 euro pe lună pentru un apartament cu două camere.”, susține Iustinian Berindei, agent imobiliar.

În plină pandemie, un apartament cu două camere, ceea ce se caută cel mai bine, în zona centrală un apartament decent se găsea cu 300-350 de euro, iar acum foarte multe scad sub 500 de euro mai ales dacă au și parcare.

„Nu e cea mai plăcută situație și nu sunt de acord cu acest lucru, proprietarii vor să recupereze niște bani pentru perioada în care nu am fost. Adică nu a fost vina noastră, nu mi se pare ok să suferim noi consecințele”, spune unul dintre studenții chestionați de reporterul Antena3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *