Din oras

Proprietarii Clubului MIDI construiesc case pe un teren de 4 hectare în cartierul Borhanci

Scris de 291

Cartierul Borhanci cunoaște în continuare o dezvoltare urbanistică accentuată, context în care administrația locală urmează să aprobe realizarea de noi locuințe unifamiliale și familiale pe strada Romul Ladea și Cezar Bolliac din zona Borhanci. Suprafața de teren pe care vor fi construite noi locuințe este de aproape 4 hectare. 

CITEȘTE ȘIStrada ROMUL LADEA. Acolo unde se termină civilizația, începe marea căpătuială FOTO

Teritoriul reglementat prin Planul Urbanistic Zonal (PUZ) este situat în vecinătatea nordică a străzii Romul Ladea, fiind delimitat de strada Cezar Bolliac în partea de sud-est. Zona este caracterizată de funcțiunea rezidențială cu regim redus de înălțime. 

Prin PUZ se propune parcelarea terenului și se reglementează specific zona de locuințe – 72 de parcele destinate construirii de locuințe – cu regim redus de înălțime cu subzonele aferente: subzonă de instituții și servicii publice și de interes public (1 parcelă) și subzone verde cu acces public nelimitat (2 parcele). 

Documentația a fost întocmită de SC Arhiplus Studio SRL, la comanda proprietarilor Nicola Felicia Victoria și Asociații, pe o suprafață de teren de 3,9 ha aflată în proprietate privată.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ de urbanizare str Romul Ladea – Cezar Bolliac – este propus la inițiativa primarului. 

Funcțiunea predominantă: locuințe unifamiliale și familiale (cu două unități locative).

Regimul de construire va fi unul izolat, cuplat și înșiruit. 

Înălțimea maximă admisă este de trei nivele supraterane, respectiv S+P+E+M, S+P+E+R, D+P+M, D+P+R.

Înălțimea maximă admisă a clădirilor, măsurată la cornișa superioară sau la aticul ultimului nivel neretras, în punctul cel mai înalt, nu va depăși 8 m. Înălțimea maximă admisă a clădirilor, măsurată în coama acoperișului sau la aticul nivelului retras, în punctul cel mai înalt, nu va depăși 12 m. 

Garajele se vor retrage minim 6 m de la aliniament pentru a permite parcarea în față a unui autoturism. 

Amplasarea clădirilor unele față de altele pe aceeași parcelă: distanța minimă dintre două clădiri pe aceeași parcele va fi egală cu înălțimea clădirii mai înalte, măsurată la cornișă sau atic în punctul cel mai înalt dar nu mai puțin decât 6 m. 

Pe parcelă se pot prevedea maximum două accese auto. 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ de urbanizare strada Romul Ladea-Cezar Bolliac urmează să fie supus aprobării Consiliului local. 

„Deoarece accesul dinspre cartierul Gheorgheni spre terenul studiat prin PUZ se realizează prin intersecția str. Constantin Bârncuși – str Fagului – str Romul Ladea, a cărei capacitate de circulație este depășită, emiterea autorizațiilor de construire (altele decât cele pentru infrastructura tehnico-edilitară) se va face ulterior reamenajării și lărgirii intersecției mai sus menționate de către Municipalitate, dar nu mai târziu de 2025”, se arată în documentația publicată de primărie. 

Planul Urbanistic Zonal de urbanizare str Romul Ladea-Cezar Bolliac a fost publicat spre consultare publică în perioada 13 noiembrie-2decembrie 2020. 

De asemenea, ținând cont de gradul de complexitate și prevederile documentației se propune stabilirea perioadei de valabilitate a studiului de urbanism de 5 ani. 

Potrivit documentației depuse, în urma anunțului prealabil și consultării, nu au fost depuse sesizări, reclamații la proiectul propus. 

Nicola Felicia Victoria deține firma Vizionar Invest SRL Cluj-Napoca (obiect de activitate dezvoltare, promovare imobiliară) alături de alți trei asociați. Firma a fost înființată în 2013, având următorul acționariat: Raluca Andreea Nicola Tomoioagă 47%, Felicia Victoria Nicola – 25%, Cristian Virgil Nicola Tomoiagă – 20%, Olimpiu Valentin Nicola – 8%. 

Anul trecut firma a avut o cifră de afaceri de 150.000 euro, pierderi de 253.000 euro, cu patru angajați. 

Soții Tomioagă dețin și Mystic Night SRL, firmă prin care funcționează Clubul MIDI. 

CITEȘTE ȘIPatronii de la Midi construiesc un bloc pe Constantin Brâncuși. Firma lor a crescut într-un singur an de la pierderi de 100 mii euro la profit de peste 2 milioane de euro

După cum a semnalat Ziar de Cluj, un nou imobil cu funcțiune mixtă, cu toate amenajările exterioare necesare va fi ridicat în cartierul Gheogheni, pe strada Constantin Brâncuși unde sunt deschise mai multe șantiere, de o parte și de alta a arterei, chiar dacă primarul Emil Boc a anunțat că abia din toamnă administrația publică va face demersurile necesare pentru extinderea acestei străzi sufocate de trafic și gâtuite în final la intersecția cu străzile Fagului, Borhanci și Romul Ladea.

Proprietarii Midi s-au apucat de demolarea unor locuințe individuale mai vechi de pe str Constrantin Brâncuși din cartierul Ghoergheni, unde și-au propus realizarea unui imobil cu funcțiuni mixte și amenajările necesare. 

Însemnătatea arterei Constantin Brâncuși este dată de conexiunea acesteia cu zona de centru (spre Piața Timotei Cipariu prin Bdul Nicolae Titulescu), dar și cu zona coloniei Borhanci ori Romul Ladea pe un sens, ori cu Calea Turzii prin strada Fagului și strada recent modernizată, Bună Ziua.

În octombrie 2020, după preluarea noului mandat de primar, Emil Boc declara că zona Borhanci va deveni un HUB Educațional. Colonia Borhanci, un cartier-dormitor al Clujului, după modelul satului Florești, a mai beneficiat de alte promisiuni privind dezvoltarea zonei, inclusiv extinderea străzii, dar alunecările de teren și tărăgănarea proiectelor au făcut ca primăria să-și îndrepte atenția spre dezvoltarea Borhanciului abia în 2020. 

CITEȘTE ȘIBORHANCI, de la cartier de locuințe la HUB Educațional. Boc: „Continuăm această politică de a duce facilitățile de bază pentru cetățean cât mai aproape”ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 5 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 5 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 11 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 11 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 12 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 13 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 1 day General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 1 day Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE