Sport

Promovează Universitatea Cluj la TAS? Anunțul făcut de președintele FRF Răzvan Burleanu

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne ar putea decide din nou componența Ligii 1, situația ridicolă devenită deja o obișnuință în România. 

Nu există an competițional fără ca măcar o echipă românească să facă plângere la TAS, forțându-i pe elvețieni să decidă clasamentul final al Ligii 1. 

Disputa dintre FCSB și Viitorul pentru titlu e cea mai recentă „temă de casă” dată celor de la TAS, însă cea mai stupidă rămâne, de departe, situația din 2013. În vara acelui an, Rapidul a fost exclusă din campionat după câteva etape, iar Chiajna a fost reprimită în Liga 1, ca urmare a unui proces complicat. 

De data aceasta a venit rândul Universității Cluj să spere că va prinde in-extremis un loc de Liga 1, în detrimentul Academicei Clinceni. Clujenii au făcut o sesizare la FRF, for care oricum aveau în lucru acest caz pe ordinea de zi la Comisia de Disciplină. Motivul e simplu, Clinceni e satelitul neoficial al FCSB-ului, o echipă marionetă a lui Gigi Becali, lucru interzis de regulament.

Informația a fost confirmată de președintele FRF Răzvan Burleanu. „Pe ordinea de zi a fost şi o sesizare a Universităţii Cluj în cazul Clinceni. Comitetul Executiv a decis în unanimitate să trimită această sesizare către Comisia de Disciplină. Federaţia Română de Fotbal a sesizat deja comisia de disciplină în cazul Academiei Clinceni iar această sesizare se va adăuga acestui dosar deja deschis. În primul rând vorbim despre o decizie care va fi luată de Comisia de Disciplină, iar noi ca administraţie nu ne putem pronunţa înaintea acestei decizii. Trebuie să aşteptăm decizia Comisiei de Disciplină. Ce soluţie ar fi, să nu se mai dezbată la nivelul Comisiei de Disciplină? E un proces de justiţie sportivă care trebuie să se deruleze, să intre pe parcursul normal”, a declarat oficialul, lăsând să se înțeleagă că sunt șanse mari ca acest caz să ajungă la TAS.

Academica Clinceni are împrumutată o întreagă echipă de la FCSB. Mai mult, Gigi Becali s-a lăudat în dese rânduri că plătește salariile la Clinceni și, mai mult, a impus în consiliul de administrație al echipei mai mulți apropiați. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *