Din oras

Promisiunile electorale curg ca apele Someșului. După ce în 10 ani a preluat o singură stradă privată din 400, Primăria anunță că simplifică procedeul de transfer

Coincidență „bizară”: cu un an înainte de alegerile locale, primarul Emil Boc anunță că se simplifică procedurile de preluare a străzilor private. Nu doar că le va prelua, dar va și astupa gropile. De abia așteptăm să vedem fotografiile surprinse de paparazzi cu domnul primar dând la lopată pentru acoperirea gropilor. 

Promisiunea conducerii orașului vine după ce vreme de cel puțin 10 ani, se plângea că este dificil acest procedeu și nu are ce să facă. O singură stradă privată a preluat administrația publică locală din momentul în care au început să apară aceste străzi. În urmă cu doi ani, conducerea orașului nici măcar nu știa câte astfel de artere există. Viceprimarul Dan Tarcea estima că ar fi 400, în timp ce reprezentanții Biroului Mass-Media, 240. Edgar Quinet este unica stradă din cele câteva sute care a trecut din domeniul privat în cel public. 

Citește și:

„E ca în Vestul Sălbatic, dreptatea și-o fac locuitorii”. Performanța Primăriei din ultimii zece ani: a preluat o singură stradă privată

„Am luat decizia ca, începând cu anul 2019, să flexibilizăm modalitatea de preluare a străzilor private în proprietate publică. Acele străzi private, dar cu circulație publică nelimitată, pot fi predate numai după cadastrare și donație. Până acum am reușit să primim o singură astfel de stradă, Edgar Quinet. Primăria va veni acum în sprijinul celor care locuiesc pe străzi private, vom modifica cadrul normativ actual, în sensul că va fi permisă preluarea la muncipiu în apriza existentă cu condiția să facă proprietarii renunțarea la drept”, a anunțat Emil Boc, la o emisiune radio. 

Promisiunile primarului sunt nenumărate. Nu doar că va prelua străzile private, dar va și interveni pentru acoperirea gropilor de care se plâng cetățenii. Ne așteptăm și la niște fotografii cu Emil Boc dând la lopată pentru astuparea gropilor. 

„Nu le cerem să facă și cadastrarea străzii și întabularea, le cerem doar, pe baza noului Cod Civil în vigoare, să meargă la notar. Acolo dau o declarație că renunță la acest drept în favoarea Primăriei, Primăria va cere actele notariale, propunerea intră în Consiliul Local, iar Primăria preia acea stradă. O întabulează, o cadastrează, iar a doua zi poate interveni să astupe gropile acelea mari de care se plâng proprietarii”, a mai spus Boc.

Potrivit primarului, acum se lucrează la modificarea Hotărârii de Consiliu Local pentru preluarea străzilor private. Conducerea orașului estimează că din aprilie se poate trece la procedura de transfer a străzilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *