Din oras

Promis electoral din anul 2012, 9 ani mai târziu, parkingul Hașdeu a fost dat în folosință

Promis electoral din anul 2012, 9 ani mai târziu, în al cincilea mandat al primarului Emil Boc, în sfârșit, cu chiu, cu vai, parkingul Hașdeu a fost dat în folosință!

Contractul pentru această investiție a fost atribuit la începutul anului 2018. „Stadiu la data de 21.05.2019: Parkingul din Hașdeu are autorizaţie de construire. Lucrările ar urma să înceapă în cel mai scurt timp. Stadiu la data de 22.02.2021: lucrările sunt finalizate”, nota santiereonline.ro. De atunci și până acum, a mai fost nevoie de 8 luni pentru darea în folosință a magistralei construcții. După 7 luni de la finalizarea lucrărilor, la începutul lunii septembrie, cu greu se făcuse recepția, după mai multe tergiversări.

În 23 septembrie 2019, Emil Boc a anunțat pe pagina sa de Facebook, fiind preluat de aproape toată presa locală, că parkingul Hașdeu urmează să fie finalizat până în august 2020, alegerile locale având loc în 27 septembrie 2020. Un an și o lună mai târziu, avem și parkingul. Mai bine mai târziu, decât niciodată!

Pentru cine nu cunoaște lunga istorie a acestui parking, anunțul triumfal de astăzi al primarului Boc poate suna a mare realizare. Parkingul a fost însă realizat în intervalul de timp în care putea fi construită o întreagă magistrală de metrou. Poate fi considerat, deci, o mică ratare.

„Cluj-Napoca: Un nou parking cu 320 de locuri a fost dat în folosință

Parkingul Hașdeu, localizat pe strada Păstorului nr. 67-69, dispune în total de 320 locuri de parcare și este format din subsol, 2 niveluri de demisol, parter, 3 etaje supraterane și terasă.

Noul parking din Complexul Studențesc Hașdeu este funcțional de la începutul săptămânii. Cele 40 de locuri pentru vizitatori sunt disponibile în regim de plată orară (3 lei/oră, zona 2), în timp ce procedura de atribuire a locurilor pentru abonamente este în desfășurare:

– 238 de locuri destinate studenților pe bază de abonament anual, la tariful de 104 lei

– 42 de locuri destinate riveranilor, la tariful de 115 lei

Abonamentele pentru parcare se acordă cu prioritate studenților de la Universitatea Babeş-Bolyai, parkingul fiind construit pe un teren aparținând acestei universități. În cazul în care studenții de la UBB nu depun solicitări în termen de 30 de zile de la începerea anului universitar, locurile neocupate vor fi atribuite altor categorii de solicitanți: prioritar studenților de la alte universități, apoi riveranilor”, a scris astăzi primarul Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Dacă pentru construirea unui mic parking, la Cluj e nevoie de un deceniu de promisiuni și de  amânări, pentru un metrou am avea nevoie, cel mai probabil, de un secol. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *