De cartier

Proiectul eșuat de modernizare a Podului Porțelanului nu reprezintă „o vină subiectivă”, potrivit autorităților. Emil Boc: „În derularea proiectului apar probleme complexe”

Scris de 123

Ratarea modernizării Podului Porțelanului nu pare să fie asumată de autorități. Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca apreciază drept firească blocarea lucrărilor la acest obiectiv de investiție, în condițiile în care unele proiecte implică depășirea unor „probleme complexe”

Întrebat în privința realizărilor instituției pe care o coordonează, dar și a eșecurilor aferente anului 2021, referindu-se la Podul Porțelanului, edilul Emil Boc a declarat: 

„Acolo e o chestiune, care, repet, nu este o vină subiectivă, că cineva nu își face treaba. Pur și simplu în derularea proiectului apar probleme complexe.

Ca orice lucrare… la un anumit număr de lucrări îți apar și lucrări care pot să îți pună probleme.

Nu a fost o chestiune că cineva nu a vrut și nu a putut.

Acolo pur și simplu trebuie soluții care să asigure stabilitatea podului, având în vedere zăcămintele de sare care au fost descoperite acolo.

Asta este realitatea”, a răspuns primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio. 

Lucrările la Podul Porțelanului, din cartierul Iris, au început în luna Aprilie a anului 2019 și nu s-au încheiat nici până în prezent, chiar dacă ar fi trebuit să avem deja un nou pod în zonă după un șantier de 12 luni.

Podul Porțelanului a fost închis circulației pentru lucrările de modernizare, care urmau a se efectua conform unei documentații tehnice întocmite în urmă cu mai bine de 5 ani.

La o distanță de 8 luni de la începerea lucrărilor, la baza noului pod rutier s-a descoperit o pungă de sare, aspecte ce ar fi trebuit relevate încă din 2015, în baza studiilor geotehnice.

Studiile geotehnice au fost realizate prost, iar podul a fost închis în 2019, mai bine de jumătate de an, efectiv degeaba.

În 18 decembrie 2019, vechiul pod Porțelanului, „reabilitat”, a fost redeschis.

După o „reabilitare” întocmită ardelenește, autoritățile caută noi soluții tehnice, însă pe alți bani. 

Deocamdată, proiectul de re-modernizare a Podului Porțelanului nu figurează în lista proiectelor prioritare ale municipiului Cluj-Napoca publicată pe site-ul Primăriei.  

CITEȘTE ȘI: În Clujul anului 2022, pe podul „modernizat” Porțelanului se circulă printre gropi și stabilopozi, ca la satULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 8 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 10 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 10 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 10 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 10 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 11 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 11 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 12 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 12 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 13 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 13 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE