In vizor

Proiectul Cluj-Napoca 2021 are un nou ambasador: Volker Hassemer

Pentru ca este un sustinator al Clujului si a initiat evenimentul Noaptea Muzeelor, dar si datorita experientei de responsabil politic al proiectului Berlin Capitala Culturala, Volker Hassemer a primit titlul de Ambasador al proiectului Cluj-Napoca 2021. Ceremonia a avut loc aseara, in prezenta edilului Emil Boc si a unor membri ai asociatiei clujene.

Evenimentul a avut loc la Ambasada Romaniei la Berlin. Primarul Emil Boc a sustinut o cuvantare despre relatia dintre Cluj, Berlin si Europa, in cadrul Discursurilor Capitalei/Hauptstadt Rede, un proiect popular in randul berlinezilor, inițiat de Stiftung Zukunft Berlin pentru a crea un cadru public pentru definirea relatiilor cu alte orase sau tari.

Un moment important al manifestarii a fost acordarea de catre oficialii clujeni a titlului de Ambasador al proiectului Cluj-Napoca 2021 lui Volker Hassemer.

“Motivul pentru care a fost acordat acest titlu este ca, in ultimii ani, dansul a fost un sustinator al Clujului si are o prezenta  foarte activa in domeniul clutral. Mentionez aici doar faptul ca a initiat Noaptea Muzeelor, eveniment care s-a extins apoi in toata lumea si experienta de Senator pentru Cultura in Berlin, pentru proiectul Berlin Capitala Culturala Europeana”, a declarat pentru Ziar de Cluj Florin Morosanu, directorul executiv al Asociatiei Cluj-Napoca 2012 – Capitala Culturala.

Volker Hassemer a mai pus la punct evenimente si platforme de cooperare intre sfera politica si societatea civila la nivel european, precum A Soul for Europe, Cities for Europe și Europa Rede/Discursuri despre Europa. De asemenea, noul ambasador al proiectului clujean a mai initiat si Premiul European de Film de la Berlin si a colaborat cu societatea civila clujeana prin proiectul A Soul for Europe.

„Acest eveniment special de la Berlin se incadreaza un seria de actiuni de marcare la nivel european a candidaturii orasului Cluj-Napoca pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. Prin acest eveniment orasul isi pune in valoare dimensiunea europeana, iar in perioada urmatoare atat municipalitatea, cat si reprezentantii societatii civile, academice si ai mediului artistic clujean vor fi actorii unor noi colaborari intre Berlin, Europa si Cluj-Napoca”, explica oficialii proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *