Din oras

Proiectul Bike Sharing, umilit public de catre clujeni

Scris de 1,726

Pentru ca s-au saturat sa astepte un sistem promis de prea multi ani si care nici macar acum nu este functional, clujenii suparati din cauza amanarilor continue ale administratiei locale, dar si cu simtul umorului, au creat pagina Cluj Bike Public Shaming, o replica a mult contestatului Cluj Bike Sharing.

Pe pagina de Facebook sunt postate fotografii care ilustreaza proasta implementare a sistemului  in oras, dar si modul in care soferii Clujului parcheaza fara nicio problema pe pistele se biciclete construite in urma cu doar cateva luni.

De fapt, in descrierea paginii, administratorul acesteia a spus ca vrea sa demonstreze cat de greu ii este unui biciclist sa pedaleze in Cluj-Napoca, orasul care este prietenos cu cei care se deplaseaza e doua roti, dar doar la nivel declarativ.

“Dovezi zilnice ale ‘frumusetii’ mersului pe bicicleta prin Cluj” sunt postate in fiecare zi.

Abia trasate, pistele de biciclete din Cluj-Napoca arata ca dupa razboi. Pline de gropi, denivelate, cu stalpisorii care ar trebui sa le delimiteze de carosabil rupti.

Intr-unul dintre sensurile giratorii din Grigorescu, singurul semn ca aici ar exista o pista dedicata biciclistilor este cel de circulatie, plasat de autoritati pe marginea trotuarului. Pista in sine este distrusa. Cu greu se deplaseaza pe ea biciclistii, mai ales ca stalpisorii de pe margine sunt culcati la pamant. Din neglijenta soferilor sau a biciclistilor, din nepasarea participantilor in trafic sau pur si simplu din amuzamentul unor trecatori, stalpisorii care delimiteaza aceste piste sunt distrusi, iar acesta nu este singurul exemplu din oras.

Proiectul de peste 17 milioane de lei – Bike Sharing – ar fi trebuit finalizat inca din 2013 de Primaria Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 13 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 15 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 16 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 1 day In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE