Din oras

Proiectul Bike Sharing, umilit public de catre clujeni

Pentru ca s-au saturat sa astepte un sistem promis de prea multi ani si care nici macar acum nu este functional, clujenii suparati din cauza amanarilor continue ale administratiei locale, dar si cu simtul umorului, au creat pagina Cluj Bike Public Shaming, o replica a mult contestatului Cluj Bike Sharing.

Pe pagina de Facebook sunt postate fotografii care ilustreaza proasta implementare a sistemului  in oras, dar si modul in care soferii Clujului parcheaza fara nicio problema pe pistele se biciclete construite in urma cu doar cateva luni.

De fapt, in descrierea paginii, administratorul acesteia a spus ca vrea sa demonstreze cat de greu ii este unui biciclist sa pedaleze in Cluj-Napoca, orasul care este prietenos cu cei care se deplaseaza e doua roti, dar doar la nivel declarativ.

“Dovezi zilnice ale ‘frumusetii’ mersului pe bicicleta prin Cluj” sunt postate in fiecare zi.

Abia trasate, pistele de biciclete din Cluj-Napoca arata ca dupa razboi. Pline de gropi, denivelate, cu stalpisorii care ar trebui sa le delimiteze de carosabil rupti.

Intr-unul dintre sensurile giratorii din Grigorescu, singurul semn ca aici ar exista o pista dedicata biciclistilor este cel de circulatie, plasat de autoritati pe marginea trotuarului. Pista in sine este distrusa. Cu greu se deplaseaza pe ea biciclistii, mai ales ca stalpisorii de pe margine sunt culcati la pamant. Din neglijenta soferilor sau a biciclistilor, din nepasarea participantilor in trafic sau pur si simplu din amuzamentul unor trecatori, stalpisorii care delimiteaza aceste piste sunt distrusi, iar acesta nu este singurul exemplu din oras.

Proiectul de peste 17 milioane de lei – Bike Sharing – ar fi trebuit finalizat inca din 2013 de Primaria Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *