De cartier

Proiectul ansamblului rezidențial de pe strada Fagului urmează să fie aprobat de Consiliul local

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca va aproba în ședința de luni planul urbanistic zonal pentru dezvoltarea unui ansamblu rezidențial pe str Fagului. De altfel, PUZ-ul respectiv s-a mai aflat în atenția consilierilor locali într-o ședință anterioară, din septembrie 2021. 

Strada Fagului realizează legătura între cartierul Gheorgheni – prin intersecția Fagului-C-tin Brâncuși-Romul Ladea-Borhanci – și cartierul Bună Ziua. 

Proiectul ansamblului rezidențial de pe str Fagului-Alexandru Macedonski, pe o suprafață de aproape 4.000 mp, prevede realizarea unui șir de locuințe (14 imobile) cu un regim de înălțime de S+P+E+M.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) dezvoltare ansamblu rezidențial str Fagului 27 – str Alexandru Macedonski s-a aflat în dezbatere publică în iulie 2021.

În ședința de Consiliu local din septembrie 2021, la solicitarea primarului Emil Boc, proiectul de hotărâre ce viza aprobarea planului urbanistic zonal pentru noul ansamblu rezidențial de pe str Fagului a fost retras de pe ordinea de zi. 

CITEȘTE ȘI: Noul ansamblu imobiliar de pe Fagului-Macedonski urmează să fie aprobat de consilierii locali

Suprafața de teren reglementată prin PUZ este de cca 3877 mp, situată în partea Vestică a str Alexandru Macedonski, fiind delimitată de parcele cu fond construit perimetral. Adresa poștală a imobilului este str Fagului nr. 27.

Se propune urbanizarea terenurilor, respectiv construirea unui ansamblu rezidențial, cu regim maxim de înălțime de (S)+P+E+M.

Beneficiar: SC Conarh Design SRL 
Proiectant: SC BAU – Birou de Arhitectură și Urbanism SRL
Conarh Design – înființată în 2003, cu sediul în Cluj-Napoca, administrată de Dan Florian Vasile (50%) și Dan Nicoleta Ancuța (50%). 
Obiectul de activitate: Lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.
În 2020, firma înregistra un număr de 3 angajați.
Cu o cifră de afaceri de 83 832 EUR, firma înregistra un profit de 6 321 EUR în 2020. 

Planul Urbanistic Zonal vizează parcelarea terenului – 6 parcele destinate locuirii și una spațiului verde cu acces public.

Locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban. 

Circulații și accese

Accesul la parcele se realizează din str Alexandru Macedonski sau dinspre str Fagului.
Fiecare parcelă va avea un singur acces auto și un singur acces pietonal.
Avizul Arhitectului șef prevede condiția ca parcelele pe care se edifică o locuință unifamilială să fie cu o suprafață minimă de 350 mp, iar pentru locuințele familiale cu două unități locative – minim 500 mp. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *