Din oras

Proiectele Clujului în 2021: Baza Sportivă la Terenuri, Pădurea Clujenilor, Parcul Rozelor. „Restul sînt în etape, pe anii următori”

Autoritățile locale intenționează să realizeze o serie de proiecte majore, unele multi-anuale, precum metroul, trenul metropolitan și centura metropolitană ori pasajul de la Tăietura Turcului, toate fiind plasate într-un viitor încă marcat de incertitudini. În schimb, alte proiecte vor demara chiar în acest an, cel mai probabil pe finalul anului 2021 ori vor fi recepționate de administrația locală. 

După publicarea bugetului central de către Guvernul Cîțu a devenit clar că unele proiecte promise clujenilor, precum realizarea Centurii Metropolitane, nu vor debuta în acest an întrucât sunt la faza studiilor de fezabilitate și a licitațiilor care se vor derula în 2021, prin urmare nu poate fi vorba de o alocare bugetară în acest sens. 

CITEȘTE ȘI: Centura Metropolitană NU va mai fi gata până în 2025. Emil Boc: „Puţin probabil ca anul acesta să fie şi licitaţia şi să demarăm lucrările”

În schimb, alte proiecte țin de bugetul local și fondurile nerambursabile, iar administrația locală intenționează fie să dea startul lucrărilor de execuție în acest an, fie să recepționeze lucrările. 

La această categorie de proiecte regăsim:

Extinderea Parcului Rozelor, execuția lucrărilor la Baza Sportivă La Terenuri ori finalizarea lucrărilor de modernizare a Turnului Pompierilor. 

Toate aceste proiecte au debutat cu ani în urmă și ar trebui să fie încheiate acum. 

„Pot să vă spun că vom finaliza baza sportivă La Terenuri, o vom finaliza.

Vom finaliza Pădurea Clujenilor sau Parcul Clujenilor de 21 ha.

Extinderea Parcului Rozelor.

Reabilitarea Turnului Pompierilor. 

Care se vor finaliza anul acesta, ca să vă dau lucrurile concrete!”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post regional.

De asemenea, potrivit acestuia, modernizarea liceelor și reabilitarea unui numar de peste 20 de blocuri vor reprezenta o prioritate în acest an. 

Autoritățile mai promit și modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea. Pentru acest proiect este necesară obținerea acordului de mediu. Proiectul va fi inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență, cu costuri de cca 1,6 miliarde de euro. 

„Restul sînt în etape, pe anii următori”, a mai dezvăluit Emil Boc. 

Astfel, celelalte proiecte promise clujenilor de ani buni, precum pasajul Tăietura Turcului, realizarea de noi creșe și gradinite, realizarea de 100 hectare de noi spații verzi și de noi parcuri, toate se află în diverse faze de execuție, sunt proiecte temporizate de autorități și incluse la categoria proiecte multi-anuale. 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: culturetrip.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version