Din oras

Proiect: Piste de bicicliști pentru conectarea cartierului Mănăștur de zona zero a Clujului

Scris de 65

Primăria Cluj-Napoca pregătește un proiect în colaborare cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj pentru conectarea cartierului Mănăștur de zona de Centru a orașului prin intermediul pistelor de bicicletă. Acesta pare să reprezinte un proiect ambițios în condițiile în care administrația locală nu a reușit nici după mai bine de 5 ani de zile realizarea continuității puținelor piste de bicicletă trasate la nivelul municipiului Cluj-Napoca. 

Primarul Emil Boc a susținut în cadrul unei intervenții telefonice la un radio local că instituția pe care o coordonează se află în discuţii cu USAMV privind realizarea unei piste de biciclete pe traseul Mănăştur – Centru. De asemenea, edilul a afirmat că în 2021 încep lucrările la malurile Someşului, proiect ce prevede culoare pietonale şi pentru biciclete dintr-un capăt în altul al oraşului. 

„Se fac.

Acum, cu malul pietonal al malurilor Someşului, tocmai asta îşi doreşte a fi. 

Dintr-o în parte în alta a oraşului. 

Lucrăm şi la un alt culoar, din Mănăştur în centru, suntem într-o discuţie cu USAMV.

Acesta este viitorul Clujului, dimensiunea verde şi nepoluantă”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local. 

De altfel, proiectul PUZ-ului de extindere a arterei Calea Mănăștur – Calea Moților (CALEA MOȚILOR – CALEA MĂNĂȘTUR –STR. UZINEI ELECTRICE – STR. MĂRGINAȘĂ) a fost elaborat în noiembrie anul trecut și prevede modernizarea circulației pentru oferirea unor alternative la utilizarea autovehicului personal, prin realizarea de piste de biciclete și benzi dedicate pentru transportul public în comun, o prefacere a zonei pentru reducerea congestiei traficului în zonă, pe axa est-vest.

Recent, la finalul lunii octombrie, Primăria a aprobat investiția de extindere și modernizare pe traseul Calea Moților-Calea Mănăștur prin intermediul etapei de exproprieri pe coridorul ce urmează să fie reamenajat. 

CITEȘTE ȘI: Artera Moților-Mănăștur devine șantier pentru următorii doi ani. Peste 11 mil. euro pentru lucrări și 3 mil. euro pentru exproprieri

De asemenea, primarul Boc s-a referit la masterplanul Someș, un proiect pentru 2021.

Până la final de 2020 ar urma să fie lansate două licitaţii pentru două zone – Parcul Armătura şi  Podul Horea până la limita administrativă cu comuna Floreşti.

Realizarea unei rețele unitare de piste de biciclete a reprezentat o solicitare constantă a societății civile, activiștilor clujeni și a cetățenilor. 

Problema pistelor pentru biciclete a fost semnalată de nenumărate ori în presă și pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, conducerea Primăriei Cluj-Napoca nu a luat nici o măsură și bicicliștii circulă în continuare pe piste care încep nicăieri și se termină nicăieri.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 8 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 9 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 21 hours Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
 • Acum 2 days Jos palaria
  SOLIDARITATE PE CARE AM DORI SĂ O VEDEM ȘI ÎN TRIBUNE: ”U” Cluj se alătură CFR-ului pentru a-l ajuta pe fiul grav bolnav al unui fost fotbalist din Gruia
 • Acum 2 days In vizor
  NOUTĂȚI ÎN CAZUL DROGURI DISIMULATE ÎN CAFEA: Simon Selouk, un israelian judecat în România pentru trafic de droguri via Columbia, a fost asociat în afaceri cu finul lui Liviu Dragnea, cu un mason de rang înalt și cu un șef din Securitate. Acesta este cercetat și pentru pornografie infantilă
 • Acum 2 days Politica
  DUPĂ VIZITA COMUNĂ LA ION CEBAN, considerat de americani omul Moscovei, Vasile Dîncu îi dă și un brânci către președinție lui Marcel Ciolacu: ”Are toate atributele”
 • Acum 2 days PubliNews
  Primul concert de colinde pentru bunicii săraci din Gherla
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE