Din oras

Proiect european de 900.000 de lei pentru profesionalizarea IT-istilor clujeni

Clusterul iTechSylvania, din cadrul Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si de Software (ARIES), filiala Transilvania, a castigat un proiect european de aproximativ 900.000 de lei (200.000 de euro) pentru pregatirea programatorilor clujeni, care ocupa pozitii senior in cadrul companiilor membre. Finantarea a fost obtinuta prin Programul Operational Sectorial ’’Cresterea Competitivitatii Economice”, cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Asociatia va derula 12 cursuri tehnice si cinci cursuri de soft skills, care vin in completarea abilitatilor participantilor, prin exercitii practice de comunicare, public speaking, oferirea de feedback, cresterea capacitatii de interrelationare cu echipele din care fac parte.

’’In industria informatica trebuie sa ai capacitatea de a tine pasul cu ultimele tehnologii, nu doar pentru a fi competitiv pe piata, dar si pentru a putea inova. Programatorii sunt, de cele mai multe ori, angrenati in proiecte care se deruleaza pe durata a cativa ani, de aceea, simt nevoia sa-si reimprospateze cunostintele sau sa invete noi tehnologii’’, a spus Voicu Oprean, presedintele ARIES Transilvania.

Proiectul este dedicat, in special, companiilor care nu-si pot acoperi costurile pe care le presupune un training pentru dezvoltarea competentelor tehnice pentru pozitii de senior. IT-istii care vor urma aceste training-uri vor deveni la randul lor formatori, pentru a face, ulterior, transferul de competente catre angajatii altor companii. La primul curs de coaching in IT au participat 18 reprezentanti ai mai multe companii locale, precum Arobs Transilvania Software, Fortech, Imprezzio, Recognos, PitechaPlus, Net Brinel, Centrul de Informatica Miniera, Ro et Co, Transart, dar si reprezentanti ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si ai Universitatii Babes-Bolyai.

Cu 250 de membri la nivel national, Asociatia Romana pentru Industria Electronica si de Software (ARIES) sustine interesele companiilor care fac parte din organizatie, in relatia cu autoritatile centrale si locale, avand filiale in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Iasi si Brasov. 

Articol preluat integral din zf.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *