PubliNews

Programul “Descoperă-ți pasiunea în IT” se extinde la nivel regional

Programul de mentorat și educație practică ”Descoperă-ți pasiunea în IT” continuă și în perioada vacanţei de vară şi se extinde la nivel regional. În cadrul acestuia, peste 100 de elevi, organizaţi în 20 de echipe, lucrează alături de programatori cu rol de mentori la transformarea ideilor în aplicaţii software concrete.

Rezultatele bune obţinute în cadrul acestui program, implementat de Asociaţia FOR IT, au dus la lărgirea ariei de acoperire, prin cooptarea unei echipe de elevi de la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” Turda. Aceasta se alătură elevilor de la liceele clujene deja înscrise în program: Liceul Teoretic ”Avram Iancu”, Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă”, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” şi Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”.

”Descoperă-ţi pasiunea în IT” este un program comunitar, aflat în cel de-al 3-lea an de implementare, prin intermediul căruia s-a creat o structura stabilă și viabilă de colaborare între mediile şcolar, academic şi de business, şi instituţiile publice locale şi judeţene. De la lansare, peste 300 de copii s-au alăturat mentorilor companiilor partenere, avand acces la spaţiul în care pot testa, în mod real, ce presupune munca în domeniul IT.

Prin parcurgerea acestui program, elevii se familiarizează cu munca în echipă, asumarea de roluri şi responsabilităţi sau îşi pot dezvolta spiritul antreprenorial, deprinderi utile şi transferabile la nivelul oricărei opţiuni de carieră.

Situaţiile diverse de experimentare, întâlnite prin interacţiunea cu mai multe companii, îi ajută să-şi formeze o viziune realistă despre condițiile oferite de principalele companii de profil din Cluj-Napoca, dar și despre oportunităţile de carieră din acest domeniu.

„Avem foarte multe solicitări, de la elevi din judeţ, dar şi din regiune, care vor să participe la activităţile programului nostru. Acest lucru ne bucură dar ne şi determină să extindem colaborările cu mai multe companii de profil, astfel încât să oferim cât mai multor tineri posibilitatea de a trăi această experienţă de conectare şi învăţare practică”, a declarat Liliana Cazacu, manager program.

Activităţile programului se vor finaliza în septembrie, cu un concurs de prezentare, evaluare şi premiere a proiectelor realizate în cele 6 luni de muncă în echipă.

Programul de mentorat şi educaţie practică „Descoperă-ţi pasiunea în IT” se bucură de sprijinul companiilor partenere FORTECH, AROBS Transilvania, NTT DATA România şi NetMatch, al Primăriei şi Consilului Local Cluj-Napoca, al Consiliului Judeţean Cluj, alături de partenerii educaţionali: Facultatea de Matematică-Informatică, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, şi Inspectoratul Școlar Judeţean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *