Jos palaria

Program-pilot: Riscul de diabet, evaluat direct în farmacii/ LISTA farmaciilor din Cluj care participă la proiect

Proiectul se derulează în farmacii din toată țara, inclusiv din Cluj, și se adresează tuturor persoanelor de peste 18 ani, care doresc să afle dacă sunt la risc de a dezvolta diabet zaharat.

Proiectul-pilot de evaluare a riscului de diabet zaharat tip 2 este derulat, începând de luna aceasta, în farmacii, de Colegiul Farmaciştilor din România (CFR), Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) și Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Scopul proiectului este identificarea persoanelor aflate la risc de diabet zaharat tip 2, pe baza unui chestionar de evaluare, și derularea de acțiuni de informare cu privire la măsurile de prevenție pentru reducerea acestui risc.

Astfel, începând din această lună, toate persoanele de peste 18 ani, care doresc să afle dacă sunt la risc de a dezvolta diabet zaharat în următorii 10 ani, pot fi evaluate în farmaciile înscrise în proiect.

Deocamdată, la nivel național, și-au anunțat participarea 474 de farmacii, dintre care 20 din județul Cluj.

Program-pilot: Riscul de diabet, evaluat direct în farmacii/ LISTA farmaciilor din Cluj care participă la proiect

Farmaciștii vor acorda persoanelor evaluate informații despre factorii de risc implicați în apariția diabetului zaharat, simptomele specifice, ce înseamnă riscul de diabet zaharat, precum și intervențiile preventive recomandate pentru un stil de viață sănătos.

Lista farmaciilor participante la proiectul pilot poate fi accesată pe paginile web: www.serviciifarmaceutice.ro, www.adrfr.ro și www.forumdiabet.ro, unde vor fi disponibile și materialele informative despre proiect. Pentru informarea persoanelor interesate, farmaciile implicate în program vor afișa un anunț în incinta unității.