Afacerea zilei

Profitul Cina Carmangerie, afacerea familiei Delean, s-a înjumătățit de la un an la altul

Cina Carmangerie Cluj-Napoca, afacerea lui Viorel Eugen Delean și a Lucreției Delean, a raportat, anul trecut, un profit în scădere cu aproximativ 50% față de anul 2020 la o cifră de afaceri similară cu cea din urmă cu doi ani. Firma familiei Delean a fost înființată în 1991. Proprietarii business-ului spun pe site-ul carmangeriei că Cina a fost pusă pe picioare de “o familie temerară de întreprinzători care au avut curajul să înceapă un business la momentul în care țara abia ieșise din comunism”.

Anul trecut, Cina Carmangerie a înregistrat venituri totale de 6,9 milioane lei, în ușoară scădere față de anul 2020 când cifra de afaceri a fost de peste 7,1 milioane euro. În urmă cu trei ani, compania a avut venituri totale de 8 milioane euro.

În ultimii 20 de ani, Cina Carmangerie a crescut constant. De la venituri totale de 500 mii euro în anul 2000 a ajuns la o valoare maximă de 8 milioane euro în anul 2019.

Profitul net declarat de Cina Carmangerie anul trecut a fost de peste 275 mii euro, față de 599 mii euro în 2020. În anul 2019, firma familie Delean a declarat un profit net de peste 210 mii euro. Profitul declarat în urmă cu doi ani este cel mai mare din ultimii 20 de ani.

În anul 2000, Cina Carmangerie a făcut un profit net de 7400 euro și a crescut an de an până a atins valoarea maximă din anul 2020.

În ultimii cinci ani, compania și-a menținut un număr mediu de aproximativ 60 de angajați. În urmă cu 20 de ani avea 14 salariați.

Viorel Eugen Delean deține 50% din firmă și Lucreția Delean 50%. Ei figurează și ca administratori ai companiei.

Potrivit site-ului companiei, tradiția românească în materie de gastronomie a stat la baza conceptului Cina Carmangerie. Produsele sunt vândute în cele 9 magazine proprii: 8 în Cluj-Napoca și unul în Baciu. Cina Carmangerie comercializează carne de porc, de vită, de pasăre și preparate.

“Dar pentru că în România tradiția a fost mai presus de orice regim, ea s-a transmis din generație în generație. De aici și ideea numelui Cina, plecând, în acele timpuri, de la Cina porcului, momentul în care românul, fie că locuia la țară sau la oraș, era nevoit să taie un porc, pentru a avea ce pune pe masă.

Extrapolând în timpurile noastre Cina înseamnă acel moment din zi în care familia și prietenii se întâlnesc la masă, în tihnă, la o mâncare bună și la o poveste după. Cina înseamnă tradiție, obicei respectat și apreciere a tot ce ți-a fost dat, înseamnă legături strânse între oameni și, nu în ultimul rând, moștenire. E un obicei moștenit, respectat și dus mai departe”, scrie pe site-ul carmangeriei.