Afacerea zilei

Profit ENORM de 39,4 MILIOANE EURO, în 2020, pentru producătorul de medicamente Terapia

Terapia Cluj-Napoca, cel mai mare producător de medicamente generice și OTC din România a crescut atât din punct de vedere al veniturilor totale cât și al profitabilității. Terapia are acționar principal compania olandeză Sun Pharma Netherlands BV, care deține 97% din acțiuni. Administratorii companiei clujene sunt Dragoș Damian (România), Savla Prashant Lakhamshi (India) Mehta Harin Parmanand (India), Kaszas Mihaly (Ungaria) și Shah Kalpesh Rashmikant (India).

Producătorul de medicamente din Cluj-Napoca a raportat, anul trecut, o cifră de afaceri totală de 162,4 milioane euro, față de 154 milioane euro în 2019. În urmă cu trei ani, cifra de afaceri a fost de 156,5 milioane euro.

Profitul declarat anul trecut a fost de 39,4 milioane euro, în creștere semnificativă față de anul 2019 când profitul net a fost de 31,2 milioane euro. În 2018, valoarea profitului net a fost aproape similară cu cea din 2019.

Numărul de angajați pe care îi avea Terapia anul trecut a fost de 849, aproape la fel ca în 2019. În 2018, numărul salariaților a fost de 842.

Conform site-ului companiei, Terapia este cea mai mare companie de medicamente generice și produse OTC din România și una din primele șase companii active pe piața farmaceutică locală. Înființată în 1921, Terapia are un nume de marcă puternic şi a înregistrat constant creșteri și profitabilitate. În luna martie 2015, denumirea comercială a companiei a devenit Terapia – o companie Sun Pharma, după ce Sun Pharma a încheiat cu succes achiziția Ranbaxy Laboratories Limited.

Sun Pharma este a cincea cea mai mare companie farmaceutică de produse generice și specializate din lume, având un venit global de peste 4.6 miliarde dolari. Prezenţa globală a companiei este susţinută de peste 45 de unităţi de producţie, localizate pe 6 continente, centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume și o echipă multiculturală, formată din peste 50 de naționalități. Sun Pharma are o echipă de aproximativ 2000 de oameni de știință și investește anual 7% din cifra de afaceri în cercetare și dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *