PORTRET

PROFII CLUJULUI – Mihaela Bacu, învățătoarea care le promite copiilor că va face tot ce poate pentru a-i ști în siguranță

Scris de 170

Mihaela Bacu este învățătoare la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca. A avut parte de o reală provocare atunci când a fost nevoită să treacă de la catedră în fața laptopului, pentru a preda, însă a reușit să se adapteze.

Elevii săi au terminat clasa a doua. Au absolvit la distanță și nu s-au putut bucura de micile surprize pe care prietena lor învățătoare le-a pregătit. Căci prietenă dorește Mihaela Bacu să le fie, să-i poată ghida de la un alt nivel, să se poată face mai bine înțeleasă și mai aproape de sufletele și de mințile lor.

“Anul trecut am avut vată de zahăr pe băț, colorată și delicioasă. Anul acesta aveam în plan să mâncăm împreună înghețată, pentru a marca finalul anului. Dar ne-am mulțumit să suflăm într-un tort virtual. A fost bine și așa”, însă se simte în voce regretul că nu a reușit să încheie anul școlar în mijlocul copiilor.

Întrebată ce ar schimba la sistemul din România, învățătoarea recunoaște că și-ar dori mai multă libertate pentru dascăli, pentru ca aceștia să poată adapta nivelul de predare și de notare în funcție de abilitățile elevilor.

Din materialul video puteți afla atât de multe informații frumoase despre ce s-a întâmplat in perioada cursurilor online, dar și câteva sfaturi pentru copii și părinți.

Iar pentru elevii săi, Mihaela Bacu vine cu o promisiune: că va face tot ce poate pentru a-i ști în siguranță.

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 9 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 13 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 13 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 2 days Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE