PORTRET

PROFII CLUJULUI – Mihaela Bacu, învățătoarea care le promite copiilor că va face tot ce poate pentru a-i ști în siguranță

Mihaela Bacu este învățătoare la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca. A avut parte de o reală provocare atunci când a fost nevoită să treacă de la catedră în fața laptopului, pentru a preda, însă a reușit să se adapteze.

Elevii săi au terminat clasa a doua. Au absolvit la distanță și nu s-au putut bucura de micile surprize pe care prietena lor învățătoare le-a pregătit. Căci prietenă dorește Mihaela Bacu să le fie, să-i poată ghida de la un alt nivel, să se poată face mai bine înțeleasă și mai aproape de sufletele și de mințile lor.

„Anul trecut am avut vată de zahăr pe băț, colorată și delicioasă. Anul acesta aveam în plan să mâncăm împreună înghețată, pentru a marca finalul anului. Dar ne-am mulțumit să suflăm într-un tort virtual. A fost bine și așa”, însă se simte în voce regretul că nu a reușit să încheie anul școlar în mijlocul copiilor.

Întrebată ce ar schimba la sistemul din România, învățătoarea recunoaște că și-ar dori mai multă libertate pentru dascăli, pentru ca aceștia să poată adapta nivelul de predare și de notare în funcție de abilitățile elevilor.

Din materialul video puteți afla atât de multe informații frumoase despre ce s-a întâmplat in perioada cursurilor online, dar și câteva sfaturi pentru copii și părinți.

Iar pentru elevii săi, Mihaela Bacu vine cu o promisiune: că va face tot ce poate pentru a-i ști în siguranță.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *