Reportaj

PROFII CLUJULUI – Aurelian Țion a dat fotbalul pe tenis și îi duce pe copii pe urmele Simonei Halep sau pe ale lui Horia Tecău

Scris de 350

A pus prima dată mâna pe o rachetă de tenis înainte de a intra la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Aurelian Țion nu bănuia, pe atunci, că va lăsa mingea de fotbal pentru una mult mai mică, de tenis de câmp. Și nici că va ajunge să predea acest sport unor copii care încă nu știu să îl spună pe „r”.

 

“Relu”, așa cum îi spun majoritatea elevilor săi, unii ajungându-i abia până la talie, e departe de a fi antrenorul acela sever și scorțos. Face din fiecare oră un joc. Și nu e ușor să păstrezi atenția unui copil! Însă el o face natural.

„Mi-a plăcut întotdeauna să stau printre copii. Am avut noroc de o familie numeroasă, mereu aveam grijă de verișorii mai mici. Apoi am lucrat la o sală de evenimente pentru copii. Cumva, mi-e natural să lucrez cu micuții”, recunoaște Aurelian, care este foarte îndrăgit de elevii săi.

Spune cu mândrie că nu a fost, până acum, copil care să facă o ședință de tenis cu el, apoi să nu își mai dorească să meargă.

„Am o satisfacție atunci când mă sună părinții și îmi spun că elevii mei abia așteaptă următoarea oră.”

Contrar așteptărilor, la nivelul începători, tenisul nu este un sport scump. Un minimum de echipament și o rachetă ajung, importantă e dorința de a juca.

Dacă vreți să aflați mai multe despre vârsta optimă pentru a începe lecțiile, despre cel mai mic elev al lui Relu, dar și mărturisirea sinceră a acestuia, urmăriți interviul!

 

 

 

 

Daca stiti PROFI faini, indiferent daca sunt invatatori, antrenori, educatori, ne puteti trimite contactele lor pe alexandra@ziardecluj.ro.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 16 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 18 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 19 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 20 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 22 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 23 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE