Vocea ta

Profesorul UBB Radu Nechita: „Statul vrea putere și bani, nu sănătate. Tot nu v-ați prins că nu-i pasă nici unui politician de noi?”

Scris de 255

Profesorul universitar Radu Nechita, într-o postare sarcastică, pe pagina sa de Facebook, critică interdicțiile anunțate în data de 5 noiembrie de președintele Iohannis și de premierul Orban – interdicția de a circula în intervalul 23-5, suspendarea activității piețelor, târgurilor, închiderea magazinelor la ora 9, trecerea tuturor școlilor în regim online, reintroducerea declarațiilor pe proprie răspundere:

„Pentru a opri răspândirea virusului – favorizată de aglomerații – se reduce numărul de canale de vânzare a mărfurilor (de exemplu piețele) și se reduce programul în care magazinele rămase deschise (de exemplu alea mari, care au politicieni pe apelare rapidă).

No, sperăm că așa se rezolvă și după care suntem aproape liberi din nou. Sau nu? Care ar fi criteriul de ridicare a restricțiilor? Copiii sunt acasă de două săptămâni: nu s-au identificat/blocat focarele?

Pot înțelege și aproape accepta anumite restricții care au logică, o argumentare de tip cost-beneficiu, dar nu pot accepta incoerențele și restricțiile de aflare în treabă.

A propos, cum stăm cu declarația pe proprie răspundere? Îmi place ideea ca eu să pot să-mi dau aprobare mie însumi, dar aș dori s-o văd aplicată în domenii care să-mi extindă libertatea și să reducă birocrația.

Nu mai bine explicați ce avem de făcut să ne protejăm, ce se întâmplă dacă nu ne protejăm și apoi ne lăsați în pace? Cine vrea să se protejeze, s-o facă, cine nu, va contribui la imunizarea de turmă. Chiar credeți că puteți să blocați iresponsabilii de a se comporta iresponsabil?”

„Reducând canale de vânzare și programul de funcționare nu favorizăm aglomerația?”, a fost întrebat profesorul de economie.

„Atenție, cad glume.  Eram mai mult decât sarcastic”, a precizat Radu Nechita

„Statul (guvern=politicieni) vrea putere și bani, nu sănătate. Tot nu v-ați prins că nu-i pasă nici unui politician de noi? Tu îți dai seama că ideea asta cu „de-aia există stat, să impună reguli celor care nu au chef să le respecte” poate justifica orice?”, a  mai adăugat Radu Nechita.ULTIMA ORĂ

 • Acum 16 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 18 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 20 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 21 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 22 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 22 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 24 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE