Vocea ta

Profesorul UBB Radu Nechita: „Statul vrea putere și bani, nu sănătate. Tot nu v-ați prins că nu-i pasă nici unui politician de noi?”

Profesorul universitar Radu Nechita, într-o postare sarcastică, pe pagina sa de Facebook, critică interdicțiile anunțate în data de 5 noiembrie de președintele Iohannis și de premierul Orban – interdicția de a circula în intervalul 23-5, suspendarea activității piețelor, târgurilor, închiderea magazinelor la ora 9, trecerea tuturor școlilor în regim online, reintroducerea declarațiilor pe proprie răspundere:

„Pentru a opri răspândirea virusului – favorizată de aglomerații – se reduce numărul de canale de vânzare a mărfurilor (de exemplu piețele) și se reduce programul în care magazinele rămase deschise (de exemplu alea mari, care au politicieni pe apelare rapidă).

No, sperăm că așa se rezolvă și după care suntem aproape liberi din nou. Sau nu? Care ar fi criteriul de ridicare a restricțiilor? Copiii sunt acasă de două săptămâni: nu s-au identificat/blocat focarele?

Pot înțelege și aproape accepta anumite restricții care au logică, o argumentare de tip cost-beneficiu, dar nu pot accepta incoerențele și restricțiile de aflare în treabă.

A propos, cum stăm cu declarația pe proprie răspundere? Îmi place ideea ca eu să pot să-mi dau aprobare mie însumi, dar aș dori s-o văd aplicată în domenii care să-mi extindă libertatea și să reducă birocrația.

Nu mai bine explicați ce avem de făcut să ne protejăm, ce se întâmplă dacă nu ne protejăm și apoi ne lăsați în pace? Cine vrea să se protejeze, s-o facă, cine nu, va contribui la imunizarea de turmă. Chiar credeți că puteți să blocați iresponsabilii de a se comporta iresponsabil?”

„Reducând canale de vânzare și programul de funcționare nu favorizăm aglomerația?”, a fost întrebat profesorul de economie.

„Atenție, cad glume.  Eram mai mult decât sarcastic”, a precizat Radu Nechita

„Statul (guvern=politicieni) vrea putere și bani, nu sănătate. Tot nu v-ați prins că nu-i pasă nici unui politician de noi? Tu îți dai seama că ideea asta cu „de-aia există stat, să impună reguli celor care nu au chef să le respecte” poate justifica orice?”, a  mai adăugat Radu Nechita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *