PubliNews

Produs de Cluj ajunge la Muzeul Satului

Asociația Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, va participa în perioada 28-30 octombrie 2016 la Târgul Național pentru Artizanat și Meşteșuguri 2016, eveniment care se va desfășura la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, din București.
      

La acest târg, organizat de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu mediul de afaceri, Asociația Produs de Cluj va fi prezentă cu meșteșugari clujeni care vor expune costume populare, obiecte de lemn și sculptură în lemn, bijuterii confecționate manual, păpuși din ceramică îmbrăcate în port popular. De asemenea, meșterii clujeni vor prezenta împletituri, cusături și articole de îmbrăcăminte cu modele izvorâte din uimitoarea tradiție populară din Ardeal, sticlă artizanală și ceramică. Nu vor lipsi nici momentele de folclor asigurate cu multă dăruire de Ansamblul folcloric „Valea Someșului” din Gherla, Georgiana Lobonț, Raul Oltean, Sava Negrean Brudașcu și Regal Transilvan.

„Ne bucurăm să fim prezenți, pentru prima dată, la acest târg național de profil, ținând cont de faptul că în anii precedenți am fost parteneri la organizarea târgului corespondent de la nivel regional care s-a desfășurat aici, la Cluj. În acest context, este o bună ocazie pentru meșteșugarii clujeni, partenerii noștri la Târgurile Produs de Cluj, să expună și să își prezinte realizările la Muzeul Satului din Capitală și să arate celor care vor vizita târgul o parte din tradițiile seculare clujene”, consideră Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
      

Acțiunea se înscrie în cadrul Programului Național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului și are în vedere stimularea dezvoltării meșteșugurilor și a micii industrii din România, dar și protejarea meseriilor care presupun un număr mare de operații executate manual. În acest context, participarea Asociației Produs de Cluj la târg este firească, având în vedere faptul că scopul său coincide cu cel al evenimentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *