Justitie

Procurorul salvator al angajaților MAI și-a cerut pensionarea din funcția de la Parchetul Curții de Apel Cluj

Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat astăzi cererea de eliberare din funcție prin pensionare lui Sabin Moldovan, procurorul șef al Secției urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Magistratul a fost reinvestit în funcție în iulie 2020. Sabin Moldovan era cunoscut ca fiind ”detergentul” polițiștilor de la Cluj și Bistrița-Năsud, toate plângerile penale ajunse pe masa acestuia nu se finalizau niciodată cu trimiterea în judecată a polițiștilor denunțați. Mai mult, în cazul a doi polițiști, infracțiunile despre care Moldovan știa au fost probate prin alți procurori care și-au făcut curajul și au dispus acțiuni de flagrant finalizate cu trimiteri în judecată. 

CSM a dispus azi înaintarea către Președintele Româiniei propunerea de eliberare prin pensionare a lui Moldovan. Pe numele acestuia, din cele două verificări efectuate în ultimii zece ani, au fost eliberate adeverințe care atestă că nu a fost în trecut colaborator al securității. Sabin Moldovan ocupă funcția de procuror de aproape 35 de ani. 

Venitul anual al procurorului este de peste 200 de mii de lei, iar din declarația de avere rezultă ca deține împreună cu soția un teren intravilan, trei apartamente și o casă, proprietăți situate în Cluj-Napoca. 

 

Anul trecut, colegii de la Gazeta de Bistrița au cerut o statistică pe dosarele aflate în lucru la Parchetul Curții de Apel Cluj, care vizau exclusiv angajați ai MAI Cluj. Concluzia acestora a fost surprinzătoare: zero trimiteri în judecată. 

„Conform surselor nostre, salvatorul cadrelor MAI din Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș și Sălaj, județele arondate Curții de Apel Cluj este procurorul Sabin Moldovan care dă clasări pe bandă rulantă în detrimentul celor susținute de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). 

Uluitor este faptul că la nivelul celor patru județe arondate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj nu avem niciun dosar penal al unui ofițer din cadrul MAI în aproape doi ani de zile trimis în judecată în urma unei sesizări.

Concret, în anul 2019 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj au fost înregistrate 43 de sesizări privind cadre MAI, fiind dispuse în 28 de dosare soluții de netrimitere în judecată. În anul 2020 au fost înregistrate 25 de sesizări privind cadre MAI, iar în 5 dosare fiind soluții de netrimitere în judecată. Dosarele rămase se află în lucru la procuror. Prin urmare, nici un dosar nu a fost trimis în judecată de către procurori!”, arată cei de la Gazeta de Bistrița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version