Politica

Pro România are Viorica lui. Sigina Luca, candidată la europarlamentare, agramată și paralelă cu politica. Nu știe diferența dintre Consiliul Europei și Comisia Europeană – VIDEO

Scris de 7,147

Printre personajele recrutate de Pro România se numără Sigina Luca, o tânără antreprenoare din Cluj-Napoca, frumușică și cochetă, dar total paralelă cu politica și cu vorbitul corect. Cu toate acestea, Victor Ponta & Co. au trântit-o pe Sigina Luca pe lista pentru europarlamentare. Nu este pe un loc eligibil, dar totuși…Tânăra aspirantă habar nu are care este diferența dintre Consiliul Europei și Comisia Europeană, dar cu toate acestea vrea să ajungă, la un moment dat, în Parlamentul European. Nu poate să lege două fraze coerente, dar dorește să ticluiască proiecte pentru dezvoltarea Clujului și să facă cumva să dispară actuala „specie” de politician, care, în opinia ei, este un oximoron. Sau a vrut să spună oxiur?

Pro România a organizat, marți, o penibilitate de conferință de presă, la sediul din Cluj-Napoca. S-au vorbit vorbe goale, niciunul din cei prezenți nu a venit cu nimic concret, convingător pentru electorat. Irina Petrescu, Aurelia Cristea, Leonard Horvath, Sigina Luca au fost gazdele și vorbitorii din cadrul conferinței. Aurelia Cristea și Sigina Luca, candidate la europarlamentare.

pro romania cluj

Am fost curioși ce o recomandă pe tânăra Sigina Luca să candideze pentru un post de europarlamentar, chit că nu are șanse să prindă un mandat. Am aflat de ce a intrat în politică și mai ales de ce în partidul lui Ponta și de ce aspiră la Parlamentul European. Așa ni s-a așternut în fața ochilor o politiciancă agramată, care nu poate să lege două fraze cât de cât coerente.

„Am intrat în politică pentru că deși cred că exercitarea dreptului la vot este extrem de importantă, în momentul de față este mult mai important să te implici într-o organizație politică și să participi de fapt la procesul decizional. Eu cred foarte mult și de aceea am vorbit și despre Ioana adineauri (Ioana Petrescu – n.red.), cred foarte mult într-o nouă clasă politică. Clar, avem foarte multe de învățat, tineri fiind, și clar, vedem un „generation gap”, dar eu personal mi-aș dori acest oximoron politician-muncitor să nu mai existe, adică chiar să putem să punem umărul și să sprijinim cu tot ceea ce putem noi societatea prin expertiza pe care am dobândit-o până la momentul de față. Și cum am spus și înainte, în Pro România am văzut un mesaj care îmi este mie foarte asemănător, am văzut o organizație cu o viziune care m-a convins, am văzut că sunt niște parteneri și știu cât de important este ca în viață să îți alegi partenerii corecți. Mă simt aici utilă și simt că ceea ce spun sau vocea mea este auzită”, a spus Sigina Luca.

Dacă tot se vrea în Parlamentul European, am vrut să aflăm cât de bine este pregătită la capitolul politică și instituții ale Uniunii Europene. Dezastru total! Sigina Luca habar nu are care este diferența dintre Consiliul Europei și Comisia Europeană. A încercat să o ajute Aurelia Cristea, dar a cam dat-o și ea cu bâta în baltă.

Sigina Luca: Comisia Europeană este forumul decizional unde se iau deciziile pentru tot ceea ce înseamnă…mă rog…legiferează de fapt tot ce înseamnă parte de Uniune Europeană.

Aurelia Cristea: Trece prin…

Sigina Luca: Și trece ulterior prin Consiliu…

Aurelia Cristea: Și ajunge apoi în Parlament, unde se aprobă.

Nu trece nimic din Comisia Europeană în Consiliul Europei și apoi în Parlament pentru că sunt lucruri total diferite. Consiliul Europei este o organizație internațională, interguvernamentală și regională, independentă de Uniunea Europeană și diferită de Consiliul European și Consiliul Uniunii Europene. Este cea mai mare organizație în materie de drepturi ale omului din Europa.

Comisia Europeană propune acte legislative, asigură respectarea acestora și implementarea bugetului Uniunii Europene. Aici sunt aprobate dosarele pentru fonduri europene pe care le trimite instituțiile de stat și private din România. Comisia Europeană pune în aplicare deciziile Parlamentului European și ale Consiliului Uniunii Europene.

Să revenim puțin la Sigina Luca. Înainte de Pro România, a mai avut legături cu politica. Dar legături amoroase. În urmă cu 4-5 ani, a fost iubita liberalului Radu Moisin, actualmente consilier local și fost primar interimar. Nu au ținut ascunsă relația, ba din contră, s-au afișat la diverse evenimente mondene.

Citește și:

Radu Moisin si Sigina Luca, cel mai frumos cuplu de la Balul Operei

Tânăra politiciancă are și un mic business – o firmă de curățenie. Sigina Luca a prins contracte frumușele cu instituții publice (Primăria, Sala Polivalentă etc), dar și cu Untold, Vivo, Regina Maria.

„De-a lungul timpului, da, am avut contracte câștigate evident prin Sistemul Informatic care acum se numește SICAP și înainte se denumea SEAP, care au fost pe baza caietului de sarcini din punct de vedere tehnic și financiar potrivite clienților respectivi. Mai avem acum niște contracte, da, unde ne facem treaba foarte bine”, a precizat Sigina Luca.

Candidata la europarlamentare a reușit cumva să se lipească și de Lions Club International – cea mai mare organizație de voluntariat din lume. A ajuns și președinte al Lions Club Cluj-Napoca.ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 12 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 15 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 15 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 19 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 19 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 19 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 20 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 20 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 21 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 21 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 22 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 22 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE