In vizor

Prin urmare, cele patru spitale, care s-ar fi construit în patru ani la Cluj, erau trei: nici unul și ce mai vrei? Spitalul de Copii din Cluj NU ARE FINANȚARE prin PNRR

Scris de 973

Cum vă ziceam: Un ascultător întreabă la Radio Erevan: ”Care este diferenţa dintre basmele spuse de Emil Boc (politicienii români) şi cele ale Fraților Grimm?” Radio Erevan răspunde: ”Basmele Fraților Grimm încep cu: A fost odată ca niciodată. Ale lui Emil Boc (și oricare alt politician român) încep cu: Va fi odată… vom avea…” Facem, dregem, praf culegem… Praful de pe tobă, firește.

Nici n-au apucat să se laude ca lumea și să inaugureze din vorbe cele 25 de spitale (dintre care PATRU fix la Cluj) pe care le vor construi, în doar patru ani în România (după ce n-au fost capabili să facă decât unul în ultimii 32 de ani), că secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adriana Pistol, a declarat că nu se va construi niciun spital nou prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Că doar vor fi alocați niște bani pentru ca 25 de spitale existente să fie modernizate.

”Nu se vor construi 25 de spitale. În PNNR, aceste 25 de spitale sunt finanţate pentru diverse îmbunătăţiri – de construcţii, reamenajări, fie în totalitate, fie parțial, în anumite secții – nu se vor construi 25 de spitale. Vor fi selectate dintr-o listă de 49, pentru a-și îmbunătăți stadiul în care se află acum. Spitale noi nu vor fi decât acele Spitale Regionale”, a explicat Adriana Pistol.

Uite așa s-a irosit o prea frumoasă declarație a ministrului Sănătății: ”până în 2026 un număr de cel puțin 25 spitale noi sau unități spitalicești vor fi construite și dotate cu echipamente, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”. Și a rămas și Emil Boc cu mult prea frumoasele discursuri despre cele patru spitale pe care le-ar fi ctitorit el la Cluj: anul și spitalul.

În schimb, ca la primitul de către Bulă a unei mașini cadou, aflăm că nu a fost vorba despre o mașină, ci despre o bicicletă, mai mult: nu i s-a dat, ci i s-a luat: ne luăm adio și de la banii pe care cică ar fi trebuit să-i primim prin PNRR pentru construirea Spitalului de Copii din Borhanci.

Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, anunța anul trecut că Spitalul de Copii Monobloc din Borhanci va primi finanțare prin PNRR.

”Proiectul a fost bine primit la Comisia Europeană și s-au primit garanții că va inclus la finanțare prin PNRR. Ne bucură această veste pentru că este un proiect extrem de important pentru județ. În perioada următoare ne vom îndrepta atenția spre realizarea unor pași importanți care trebuie efectuați, iar primul dintre aceștia va fi organizarea concursului de soluții pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic”, ne-au declarat reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

În luna septembrie 2020, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, și rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, Cornel Cătoi, au semnat protocolul de predare-primire a terenului din Borhanci pe care se va construi (dacă se va construi) spitalul. Terenul a intrat în posesia Consiliului Județean de la USAMV printr-o lege adoptată în procedură de urgență de către Parlamentul României.

Din păcate, acest spital nu figurează pe lista celor 25 de spitale care urmează să primească bani prin PNRR. Din cauză că acelea care primesc SUNT EXISTENTE FIZIC și doar vor fi cârpăcite, iar acesta al nostru EXISTĂ DOAR PE HÂRTIE, având doar proiectarea realizată și plătită cu 6,5 milioane de euro.

Fără finanțare totul se duce către un sertar la veșnică odihnă și pomenire.ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Poate ne spune un specialist în lege: în cazul statuii lui Iuliu Maniu asistăm la o vandalizare (faptă penală)? Că primarul ne minte ca o servitoare. Chiar muncitorii sunt de vină?
 • Acum 6 hours In vizor
  Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu
 • Acum 6 hours In vizor
  PNL are patru ”dottore” în funcții înalte în stat. Scandalurile tezelor de doctorat ale premierul Ciucă și miniștrilor Bode, Cîmpeanu și Roman, dovada că celor din PNL nu le pasă de imaginea partidului. O dovadă în plus: Roman și Cîmpeanu se întorc în prima linie politică
 • Acum 7 hours Eveniment
  CLUJ-NAPOCA MILIONULUI DE LOCUITORI DUPĂ EMIL BOC, are sub 300 de mii conform recensământului din 2021, care s-a ținut în 2022
 • Acum 8 hours Eveniment
  Tânăr de 20 de ani din Cluj, dispărut de la unitatea medicală unde era INTERNAT. Dacă-l vedeți sunați la 112!
 • Acum 9 hours Analiza
  Comedia lui Boc: După 5 ani de studii de fezabilitate (a se citi bani irosiți), centura Cluj începe cu lărgirea unei străzi pe 2 km
 • Acum 9 hours Justitie
  Victor Piţurcă, eliberat și pus sub control judiciar. Primele declarații după ieșirea din arest
 • Acum 9 hours Cooltura
  DEMONII- Spovedania lui Stravoghin, un spectacol de excepție al Naționalului Clujean. In absentia lui Tihon, drama regizată de Tudor Lucanu îl scoate în evidență pe profetul Dostoievski
 • Acum 10 hours Justitie
  Victor Pițurcă, adus cu duba la DNA: a fost adus și fiul lui în fața procurorilor
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu: “Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea”
 • Acum 1 day PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 1 day General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE