Jos palaria

Primul simulator profesional de zbor din România, deschis pentru publicul larg, va fi inaugurat la Cluj

Scris de 3,534

Primul și singurul simulator profesional de zbor din România, disponibil publicului larg, va fi inaugurat la Cluj-Napoca, în data de 16 iunie. Flight X reproduce, la o scară de 1/1, condițiile din cabina de comandă a unui Airbus A 320, iar avionul virtual va putea fi pilotat de orice persoană pasionată de zbor, de la cele mai fragede, până la cele mai înaintate vârste.

„Simulatorul de zbor a început ca un hobby pe care l-am dezvoltat într-un business și, inițial, a fost pentru entertainment gândit. S-a văzut că e eficient, au venit și piloții, au făcut training pe el și, din cauza acestui lucru, ne-am gândit să ne extindem și să oferim un spectru mai larg. Așa că deocamdată e recomandat pentru cine vrea să facă cursuri de zbor sau pentru cine are frică de zbor sau pur și simplu vrea să vadă cum e să stai în spatele manșei unui avion supertehnologizat. 

Simulatorul imită perfect condițiile de la bordul unui avion, cu excepția mișcării – este static. Cabina este 1/1 cu cabina de Airbus, funcțiile sunt exact la fel. Chiar în momentul de față am avut un pilot care o să aibă un interviu și a venit să facă pregătire la noi.

La simulatoarele comerciale nu poți avea acces fără să fii pilot. Noi oferim acces oricui. Și copilași mici am avut, de 5 ani, care au venit, le-am explicat, le-am arătat și au pilotat. Și oameni în vârstă. Vor fi instructori și nu o să fie persoana singură. I se va răspunde la toate întrebările legate de aviație, deoarece noi toți suntem piloți, am lucrat în comercial și scopul e să aducem publicului o experiență care, în mod normal, nu e posibilă, și e rezervată doar piloților de linie. Simulatorul va fi momentan disponibil pentru entertainment și pentru training pentru piloți. 

Deocamdată, pe site, am făcut aplicația de booking disponibilă, iar rezervările se pot face începând cu data de 16 iunie. Din 16 iunie poate să vină lumea”, a explicat, pentru Ziar de Cluj, Marius Petriman, cofondator și administrator Flight X.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Din oras
  A început o nouă ediție a mascaradei numite ”bugetare participativă”. OSĂ le implementeze Boc, ca și pe celelalte din edițiile mai vechi
 • Acum 3 hours Politica
  ȘTIE CINE E STĂPÂNUL: Gestul neobișnuit făcut de noul ministru al Educației în fața președintelui Iohannis, imediat după depunerea jurământului
 • Acum 4 hours Justitie
  Iohannis a pensionat-o pe judecătoarea clujeană Adina Lupea. A scăpat Boc de un contestatar al demolării garajelor
 • Acum 8 hours Politica
  IOHANNIS ȘI-A IMPUS NOUL MINISTRU LA EDUCAȚIE: Ligia Deca. Ciucă îl elogiază pe Cîmpeanu: ”A ales să se sacrifice. Să facem diferența între acuzat și vinovat”
 • Acum 8 hours Editorial
  Pe final de mandat, Klaus Iohannis s-a trezit cu încă două scandaluri pe cap: plagiatul lui Cîmpeanu și licitația trucată pentru amicul Schmidt. Și nu prea știe pe unde să scoată cămașa
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, CEO Terapia, la deschiderea noului anuniversitar: ”Vivat Academia şi realităţi din piaţa muncii. 10 nu e notă de trecere. Români plecaţi, slab educaţi”
 • Acum 10 hours Editorial
  De ce Bistrița-Năsăud poate să PSD, iar Clujul o ține cu penseta
 • Acum 10 hours Eveniment
  ATENȚIE: Se transmit mesaje false în numele E. ON
 • Acum 12 hours Politica
  Vasile Dîncu, la deschiderea anului universitar: ”Vă invit să participaţi la dezbaterea privind legile educaţiei, ele trebuie cu adevărat perfecţionate”
 • Acum 12 hours Cooltura
  Omul cocoțat pe bârnă, a uitat cum e să se mai dea și jos. Tony Grecu explică cum a câștigat Emil Boc o vacanță la Costinești pe vremea lui Nea Ceașcă
 • Acum 13 hours Eveniment
  Nivelul apei din Lacul Tăul Mare, unde barajul s-a fisurat, a scăzut cu 80 cm. Acțiunile de refulare continuă. Peste 100 de oameni din gospodăriile în pericol să fie inundate au refuzat evacuarea
 • Acum 13 hours Politica
  CE-AM MAI RÂS: În condițiile în care premierul Ciucă e acuzat de plagiat, Klaus Iohannis cere ”toleranță zero” față de plagiate. Dar față de licitații trucate, când?
 • Acum 13 hours Politica
  PE SURSE SE AVANSEAZĂ NUMELE NOULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI: Ligia Deca îl va înlocui Sorin Cîmpeanu. UPDATE: Liberalii s-au decis
Citește și...
Jos palaria

Olimpică la șapte ani

Alma Păsculescu este elevă la Colegiul Național „Emil Racovița” Cluj-Napoca și, deși are numai 7 […]

Recomandările redacției
TOP CITITE