Justitie

Primul interviu cu cel mai mare interlop al României. Ion Clămparu, confesiuni din închisoare

Cel mai mare traficant de femei dat de România Europei purta un nume: Ion Clămparu. Între prieteni i se mai spunea și Nașul sau Ion de la Madrid, în țările latine i se spunea Jose sau Cabeza de Cerdo, în traducere Cap de Porc.

Era considerat liderul celor mai mari infracțiuni violente și sexuale din Europa, motiv pentru care Interpolul a stabilit o recompensă de milioane de dolari pentru cei ce îl capturează. Ați auzit despre el că avea 2000 de prostituate, printre care românce majore și minore. Că a condus o rețea infracțională care tortura și omora femei și bărbați pentru bani și putere. Că a coordonat transporturi masive de cocaină. Că avea un clan.

Clanul Clămparu.

Un clan internațional care se întindea în toată Europa.

Autoritățile nu au reușit să îl localizeze niciodată. Ion Clămparu fugea dintr-o țară într-alta având alături familia și totuși nimeni nu a reușit să pună mâna pe el. Singur a decis când să intre în pușcărie.

Astăzi, după ce s-a predat autorităților și a venit în țară pentru a executa zeci de ani de pușcărie rămași, Ion Clămparu rupe tăcerea și vorbește despre rețeaua pe care a controlat-o, modul în care a făcut bani și cum a plătit pentru toate infracțiunile comise. Își asumă titlul de lider al clanului Clămparu și nu se consideră vinovat de obligarea minorelor să se prostitueze. De numele său se lega apogeului proxenetismului. Însă el are o altă variantă a poveștii. Nu se consideră pește ci, mai degrabă un om care, spune el, nu s-a ocupat cu prostituția ci cu protecția unor case de toleranță care deja existau când el a ieșit prima dată din pușcărie. Și-a construit o faimă ce inspiră până si infractorii de azi.

Urmăriți săptămâna aceasta confesiunile lui Ion Clămparu despre ”cariera infracțională”, închisorile prin care a trecut, cum l-a schimbat rolul de tată și de ce s-a predat autorităților. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *