Politica

Primii votanți din turul doi. De ce au mers clujenii la vot dis de dimineață – VIDEO

Clujenii s-au prezentat în număr mare la vot încă din primele minute de la deschiderea urnelor. Cei mai mulți s-au grăbit să ajungă la vot înainte de a merge la serviciu, iar alții pur și simplu au vrut să își exercite acest drept la primele ore ale dimineții.

Reporter: De ce ați venit la vot atât de dimineață?

Votant: Pentru că mă grăbesc la serviciu în primul rând și în al doilea rând am vrut să votez.

Reporter: De ce ați venit la vot atât de dimineață?

Votant: Pentru că era în drumul meu și am zis să fac acest lucru înainte să merg la serviciu

Reporter: De ce ați venit la vot atât de dimineață?

Votant: Ca să îmi exercit dreptul de vot

Reporter: De ce ați venit la vot atât de dimineață?

Votant: Pentru că acum am ieșit de la lucru.

Reporter: De ce ați venit la vot atât de dimineață?

Votant: Pentru că plec din localitate și nu mai vin decât deseară. Dacă cumva se schimbă timpul rămân pe drum și atunci nu mai pot vota.

Fluxul de votanți a fost asemănător cu cel din primul tur al alegerilor prezidențiale, de acum două săptămâni. Reprezentanții secțiilor de votare estimează că pe parcursul zilei se va menține același trend, adică un număr mare de persoane se va prezenta în jurul orelor prânzului și după masă. Zeci de clujeni s-au prezentat deja la una din secțiile de votare din centrul orașului în doar 15-20 de minute de la deschidere.

Karin Hann, președinte secția de votare 141 Cluj-Napoca: Deja am avut în jur de 20-25 de votanți, de la ora 07.00 de când am deschis secția. Fiind o secție centrală, așteptăm să avem mulți alegători atât pe listele permanente cât și pe cele suplimentare.

În județul Cluj au fost deschise, în total, 664 secții de votare. Dintre acestea, cele mai multe sunt deschise în municipiul Cluj Napoca, respectiv un număr de 183 de secții.

Numărul de persoane cu drept de vot, în județul Cluj, este de 608.455. În municipiul Cluj Napoca sunt înscrise pe listele de vot 272.073 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *