Din oras

Primii votanți din Cluj-Napoca sunt din categorii de vârstă extreme – VIDEO

Primii alegători au venit să își exprime dreptul la vot încă din primele 10-15 minute de la deschiderea secțiilor de votare din Cluj-Napoca. În prima oră de la deschiderea secțiilor, peste 10.000 de clujeni s-au prezentat la vot (1,7% din totalul persoanelor cu drept de vot).

Secția de votare s-a deschis la ora 07.00. Până la această oră au votat în jur de 10-12 persoane, din care 6 membri ai comisiei, iar restul persoane fizice – Raluca Lungu, președintele Secției de votare nr. 67 din Cluj-Napoca.

Votanții conștiincioși care au considerat că este foarte important să se prezinte la urne dis de dimineață fac parte din categoriile de vârstă extremă: foarte tineri, care abia au împlinit 18 ani sau trecuți de 90 de ani.

De ce ai venit la vot așa de devreme?

Am venit pentru că știu că la un moment dat se va aglomera prea tare și chiar am vrut să particip la vot.

De ce ați venit la vot așa devreme?

Pentru că este dreptul meu constituțional de a vota. Este sfânt pentru prime și predecesoarele mele au luptat ca să aibă dreptul la vot

De ce ați venit la vot așa devreme?

Să îndeplinesvc obligația asta și dreptul pe de altă parte și la 93 de ani.

De ce consideră clujenii că este importantă prezența lor la vot?

Este foarte important să meargă lumea la vot pentru că de asta depinde viitorul nostru și viitorul țării.

E o obligație cetățenească și dacă ai acest drept să îl indeplinești blând și liniștit, la timp.

În județul Cluj au fost deschise, în total, 664 secții de votare. Dintre acestea, cele mai multe sunt deschise în municipiul Cluj Napoca, respectiv un număr de 183 de secții.

Numărul de persoane cu drept de vot, în județul Cluj, este de 608.455. În municipiul Cluj Napoca sunt înscrise pe listele de vot 272.073 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *