In vizor

Primarul din Sacuieu a fost demis de prefect

Prefectul Gheorghe Vuscan a emis un ordin de incetare a mandatului primarului din Sacuieu, arata monitorulcj.ro

Dupa cum Ziar de Cluj a aratat in urma cu o saptamana, primarul Gheorghe Cuc are la activ doua condamnari.

Prefectul Gheorghe Vuscan spunea atunci ca in urma sesizarii Ziar de Cluj a trimis o adresa catre secretarul comunei Sacuieu.

„Trebuia sa ne informeze despre aceasta situatie din momentul in care a primit sentinta. Am facut o adresa scrisa sa ne precizeze care este situatia. Este inadmisibil ca nu a actionat sa ne informeze atata timp sa putem lua deciziile care se impun. Ne vom consulta cu juristii, legea nu este foarte clara. Daca e cu suspendare se trateaza intr-un fel, daca nu, altfel. Nu tin minte sa fi fost sesizari pe tema aceasta de la cetateni”, a declarat pentru Ziar de Cluj prefectul Vuscan.

Astazi prefectul a emis ordinul de incetare a mandatului primarului Gheorghe Cuc.

“Am solicitat secretarului comunei Sacuieu sa ne comunice motivul pentru care nu a informat Institutia Prefectului Judetului Cluj despre existenta a doua condamnari definitive. Secretarul comunei Sacuieu, Ioan Potra, ne-a comunicat doua sentinte penale pronuntate de Judecatoria Huedin. Analizand documentele am ca primaul Gheorghe Cuc este condamnat la o pedeapsa de 5 luni inchisoare, pentru infractiuni privind circulatia pe drumurile publice, sentinta ramanand definitiva printr-o decizie a Curtii de Apel Cluj. De asemenea, intr-un alt dosar, Cuc a fost condamnat la o pedeapsa de 5 luni inchisoare pentru infractiunea de neglijenta in serviciu. Legea spune ca mandatul de primar inceteaza, de drept, inainte de expirarea duratei normale a mandatului in cazul condamnarii, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva”, a declarat Vuscan pentru Monitorul de Cluj.

Primarul din Sacuieu a declarat pentru aceeasi publicatie ca ordinul prefectului este un abuz si ca il va contesta in instanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *