Anchete

Primarul din Baia Mare a facut presiuni la politie si la UPU ca reclamatia prostituatei pe care a drogat-o sa fie matrasita

(multumim pentru sprijin saptamanalului Gazeta de Cluj)

Protectie peste protectie, amenintari si musamalizari, asta e tocanita reala a junglei din Baia Mare, un oras transformat de primarul Catalin Chereches intr-o proprietate pe persoana fizica.

Despre interactiunile sale cu stupefiantele, tot orasul stie, cu toate astea, nimeni din DIICOT Maramures nu a fost curios sa investigheze ceva. Pai, cum sa faca vreun procuror din Baia Mare vreo miscare impotriva primarului cata vreme seful DIICOT MM, Florin Tohatan, este scut pentru Catalin Chereches.

In noiembrie 2019, Chereches a racolat o prostituata cu care a intretinut relatii sexuale intr-un apartament proprietate a omului de afaceri Nelu Coman, fost sef al valutistilor, azi mare imobiliar. Infierbantat, Chereches a insistat ca fata sa mai stea „o tura”, a imbiat-o cu un pahar de vin sa mai ramana, dar fata, dupa ce a sorbit cateva inghitituri, s-a decis ca nu mai vrea sa stea si a parasit apartamentul. Afara o astepta pestele ei, dar, cand s-a urcat in masina, fetei i s-a facut un rau teribil si au demarat spre UPU Baia Mare. Plangerea depusa de prostituata la Politia Municipiului Baia Mare a fost matrasita de maharii din IPJ Maramures si trimisa la moarte clinica spre DIICOT MM, acolo unde zace bine merci de 4 ani. Am incercat sa aflam care e soarta plangerii si am cerut detalii chiar domnului procuror sef Tohatan, care ne-a pasat spre Bucuresti, evident, ca sa mai castige timp.

Dar Ziar de Cluj a aflat TOT ce s-a intamplat in respectivele zile, astazi cu si mai multe detalii.

Dezvaluirile Ziar de Cluj de acum trei zile si expunerea cazului pe Romania TV, televiziunea de stiri cu cea mai mare audienta, le-au dat ghes actorilor participanti la evenimentele din noiembrie 2019 sa inceapa sa vorbeasca cu noi.

Un medic care a intrat de garda in dimineata cand prostituata Cristina M. a parasit UPU Baia Mare ne-a dezvaluit sub protectia anonimatului cateva lucruri absolut socante despre ce s-a intamplat in acea noapte:

„Fata a ajuns pe 13 noiembrie 2019 la ora 1.30 noaptea la serviciul de urgenta, acuzand o stare grava de rau si spunand ca a fost drogata de primarul Catalin Chereches. In momentul acela, mi-au spus cei care erau de garda, s-a declansat „alarma”, fiindca era un nume delicat. Un lucru absolut ingrozitor este ca femeia a fost tinuta la urgente de la 1.30 la 7 cand a parasit locatia, nimeni nu a vrut sa imi zica daca i s-au facut analize de sange, drug test, orice… Cert este ca in mod suspect si total anormal, in dreptul Cristinei M., in fisa medicala, apare „intoxicatie cu substante necunoscute” si mai apare ceva  – „nu are investigatii efectuate”. Asta e strigator la cer, ma refer la ce a fost trecut in fisa, fiindca, in realitate, eu sunt sigur, ca medic, ca colegii mei s-au facut datoria si ca rezultatul analizelor de sange a fost dosit si ignorat in fisa de pacient. De toate astea nu avea cum sa nu stie doctorita Elena Serbanescu, medic primar de urgenta cu multa experienta, dar care s-a implicat in musamalizarea „evenimentului”, ne-a declarat sursa din UPU Baia Mare.

Asa ca am zis sa o sunam si pe doamna Elena Serbanescu de la urgente, care s-a ocupat medical de prostituata Cristina M. in seara cu pricina.

Pe un ton afectat, doamna Serbanescu, care nu a exclus ca stie despre caz, ne-a declarat ca „a declarat ce trebuia declarat la vremea respectiva”, semn ca a fost audiata, dar a refuzat sa ne spuna de catre ce institutie. cand am insistat sa aflam de ce pe fisa pacientei scrie ca nu i s-au efectuat investigatii, doamna Serbanescu a devenit iritata, ne-a amenintat cu un proces de calomnie si ne-a zis ca, oricum, este ilegal ce am facut accesand fisa medicala a unui pacient si a inchis telefonul. Fiindca discutam despre o persoana publica cu mare notorietate, ca jurnalisti avem toata legitimitatea sa sapam dupa informatii care sa contureze adevarul celor intamplate, iar sursele nu se dezvaluie.

Expunerea cazului la Romania TV a adus o alta surpriza. Ne-a contactat chiar politistul care a luat declaratia prostituatei Cristina M. Omul este acum in pensie, dar isi aduce bine aminte de cele intamplate:

„Eu sunt cel care a consemnat declaratia doamnei respective. Fac precizarea ca nu mi s-a parut ca e o dama de companie de lux, era o femeie de etnie rroma. Ne-a declarat ca a fost racolata de pe un site de soferul lui Catalin Chereches si ca a venit la Baia Mare adusa cu masina de pestele ei. Va confirm episodul cu vinul si cu substantele. Eu v-am sunat azi sa va spun ca altceva m-a deranjat la acel moment. Sefii mei m-au obligat sa nu mentionez in actul de sesizare numele persoanei acuzate, aici fiind vorba de Catalin Chereches, ci sa scriu „o persoana pe nume Catalin” si atat, astfel ca dosarul s-a creat cu „autor necunoscut”. Evident, aceasta musamalizare a sefilor mei a facut ca dosarul sa nu mai beneficieze de o cercetare cu celeritate a faptelor, ci a intrat pe circuitul lent al birocratiei politienesti. Nu este prima oara cand s-au facut presiuni pe noi. Un coleg care i-a luat carnetul pentru viteza soferului domnului primar, a „beneficiat” chiar de vizita in persoana a acestuia la sediul politiei, unde a fost mustrului de fata cu superiorii nostri. Lucrurile astea trebuie sa inceteze”, ne-a spus politistul pensionar care a consemnat declaratia prostituatei.

Pai, si de la ce respect pentru Lege sa ne asteptam in IPJ Maramures, cand institutia in sine este condusa de ani de zile de un agramat sfertodoct, pe numele sau Mihai Gherman? Povestea acestui proptit politic este epica: a dat concurs pe post de doua ori si a luat nota de 4,80 la primul concurs si 4,25 la al doilea! Despre ce discutam aici?

Cine vine cu napalmul LEGII peste Baia Mare?

Asta este adevarata intrebare. Institutiile de forta au fost violate de Catalin Chereches, se spune ca acesta da comision lunar in cash ca sa fie „consultat” de un anume procuror cum sa procedeze ca sa fie la limita legii atunci cand vrea sa muste din bugetul public. Tot ce inseamna deconcentrate si regii, TOTUL e sub gheara lui Chereches si a fost asa in ultimii 12 ani.

Sa spunem ca primarul va fi trimis la parnaie. Dar coruptii sai sclavi din institutii si primarie raman acolo.

PS: Exista zvonuri ca mama lui Catalin Chereches a fost audiata de DNA ieri. Chereches pe cand?