Anchete

Primarul din Apahida nu are nicio problemă să lucreze în continuare cu drogatul care este arhitectul comunei

În celebrul „Dosar Ayahuasca” apare și numele arhitectului clujean Rareș Viorel Drăgan, care prin firma sa Atelier RVD SRL Cluj-Napoca a prins, în 2018, un contract pentru servicii de proiectare a noului Plan Urbanistic General (PUG) al comunei Apahida. Valoarea contractului este de 735.000 lei, fără TVA. După cum Ziar de Cluj a scris în urmă cu două zile, Rareș Viorel Drăgan apare ca martor, iar inculpații din acest dosar (Gelu Oltean – fost șef al Serviciului Secret Doi Și-Un Sfert, Vanessa Youness – medic și iubita acestuia și Thomas Lishman – șaman englez) nu au voie să ia legătura cu el, dar și cu alți 19 martori. Din rechizitoriul dosarului reiese că arhitectul care se ocupă de noul PUG al comunei Apahida s-a drogat cu ceai de Ayahuasca, care conține DMT, un drog de mare risc, dar și Harmine, cunoscut și sub numele de „drogul viselor albastre” pentru că produce halucinații colorate în albastru.

Rareș Drăgan a consumat ceai Ayahuasca în cadrul unui eveniment la care au participat mai multe persoane. Pentru drogul respectiv, fiecare participant a cotizat cu 2.600 lei sub formă de donații. Întreg ritualul a fost condus de Thomas Lishman, iar spațiul a fost pus la dispoziție de Vanessa Youness.

”Din declarațiile martorilor Haimovitz Otilia, Rotariu George și Drăgan Rareș Viorel rezultă că inculpata Youness Vanessa, zisă Vanesa, a pus la dispoziția participanților la evenimentul December Retreat spațiul necesar consumului de droguri de mare risc, și a fost organizatoarea evenimentului la care cei trei au participat împreună cu alte persoane și le-a pretins suma de 2.600 de lei de persoană, cu titlu de taxă de participare achitată sub forma mascată de donație, iar Thomas Lishman, cunoscut cu apelativul ”Tom Lishman” în cadrul unor ritualuri tradiționale spirituale a oferit spre consum ayahuasca, unui număr de 38 de participanți la evenimentul organizat de Youness Amal Vanessa în data de 13.12.2019”, scrie în rechizitoriul dosarului.

În acest context, am fost curioși dacă va continua contractul dintre Primăria Aphida și firma Atelier RVD SRL. Primarul comunei Apahida, Grigore Fati s-a arătat surprins să afle că Drăgan are astfel de preocupări.

„Eu am auzit acum despre acest lucru. Eu când am făcut licitația nu știam că el consumă droguri sau orice altceva. Rămân surprins să aud acest lucru. În firma aceea nu cred că tot colectivul este în acel dosar. Repet, eu acum aflu prima dată despre acest lucru, o să încerc să obțin și eu informații și să vedem care este situația. Eu nu am contract cu el, personal ci cu firma și mă gândesc că mâine dacă dispar eu, primarul sau el, arhitectul Primăria merge înainte. Mă surprinde într-adevăr chestiunea aceasta. Nu pot să mă pronunț acum pe ceva ce nu cunosc. Voi lua o decizie ulterior, dar nu cred că firma trebuie să dispară odată cu managerul”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Grigore Fati.

Domnul primar chiar nu știe că Atelier RVD înseamnă de fapt Rareș Drăgan? În cazul în care nu era la curent cu această informație (deși este greu de crezut în condițiile în care a semnat un contract cu Atelier RVD SRL), îi spunem noi pe această cale că firma a fost înființată în 2007 și îl are ca unic asociat și administrator pe Rareș Drăgan.

Atelier RVD SRL a avut în 2018 o cifră de afaceri de peste 265.000 lei și un profit net de 85.000 lei. În 2017, cifra de afaceri declarată a fost de peste 163.000 lei, iar profitul net a fost de 88.000 lei. Dacă în urmă cu trei ani, firma lui Rareș Drăgan declara un număr mediu de patru angajați, în 2018 numărul acestora a scăzut la doi.

Rareș Drăgan este prieten vechi cu Vanessa Youness. În urmă cu zece ani, prin firma Atelier RVD a proiectat două blocuri pentru Youness pe strada Aurel Ciupe din Cluj-Napoca. De asemenea, cei doi sunt implicați și în falimentarea companiei Bellplast din Cluj-Napoca. Cum au reușit acest lucru? Vanessa Youness l-a împrumutat pe Rareș Drăgan cu 110.000 euro, împrumut care a fost garantat cu un bilet la ordin emi de firma Bellplast. Împrumutul nu a fost restituit, iar Youness a cerut insolvența Bellplast.

Citește și:

Cheile DIICOT pentru dosarul Ayahuasca. Cine sunt cei cu care Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman nu au voie să ia legătura

(P.S. „Îl rugăm pe redactorul anonim Cluj24.ro, Mihai Șoica, să ne citeze pe viitor” – Liviu Alexa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version