In vizor

Primarul Clujului, imun la criticile aduse METROULUI: „N-am văzut. Ce discuții sînt în spațiul public? Nu știu despre ce e vorba…”

Scris de 102

După ce Metroul de 1 MILIARD DE EURO a fost criticat de activiștii clujeni, care semnalau că proiectul megalomanic al administrației locale „riscă să bage Clujul în faliment pe decenii”, primarul Emil Boc a înregistrat o reacție publică pe seama nemulțumirii acestora prin care atrage atenția că Metroul merge mai departe: „E o chestiune foarte clară aicea. Ce altă discuție să fie?!”

Recent, activiștii clujeni au semnalat prin intermediul unei scrisori publice adresate primarului Emil Boc datele contradictorii în privința lucrărilor de execuție a Metroului din Cluj, imposibilitatea respectării termenelor asumate și rezervele privind sursa de finanțare a acestui proiect. 

La toate acestea se adaugă și șantierele care vor fi deschise concomitant în municipiul Cluj-Napoca, aspect ce va transforma orașul într-un spațiu greu locuibil.

Mai multe detalii despre reacția clujenilor: Distins cetățean clujean, am o veste proastă: Clujul tău va fi înmormântat în gropile așa-zisului metrou

Va fi gata metroul până în 2026?

Va beneficia de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență? 

Emil Boc s-a arătat uimit de criticile venite din partea civicilor clujeni pe seama proiectului metroului din Cluj.

„N-am văzut. 

Ce discuții sînt în spațiul public?

Nu știu despre ce este vorba!”, a declarat primarul în cadrul unei intervenții. 

„Este acolo!

Proiectul este în Planul Național de Redresare și Reziliență.

N-am primit nici un fel de informații că n-ar fi în PNRR”, a declarat surprins primarul Emil Boc. 

Cu privire la respectarea termenului de realizare a Metroului prin PNRR, până în 2026, Emil Boc și-a exprimat speranța că studiile de fezabilitate aflate în derulare vor arăta modalitatea potrivită prin care proiectul metroului să fie realizat:

„Ne va spune studiul de fezabilitate la sfârșitul acestui an, când va fi gata. 

Studiul de fezabilitate ne va da exact: ce se poate face, discuția cu Uniunea Europeană, care se poate antama. 

E o chestiune foarte clară aicea. 

Ce altă discuție să fie aici?!”, a declarat Emil Boc. 

Metroul merge mai departe

Proiectul Metroului din Cluj a primit o sumă modestă de finanțare din partea Coaliției de guvernare, de doar 8 milioane de lei.

Cu acel prilej, Boc a declarat: „E o sumă mică, dar e ceva”.

CITEȘTE ȘI: METROUL, proiectul de suflet al primarului Boc, primește o sumă modestă de 8 milioane de lei de la Guvern: „E mică, dar e ceva”, susține edilul

Referindu-se recent la proiectele Clujului pentru următorul deceniu, primarul a dat asigurări că Metroul va merge înainte…

„Să începem lucrările la Metrou în perioada următoare, nu anul acesta, da’ în anii următori să începem lucrările la metrou, pentru că prima dată trebuie organizată licitația. (…).

Sînt proiectele Clujului pentru următorii 5-10 ani, dar care vor schimba din temelii acest oraș, în sensul bun și-i vor da viitor, în primul rând prin calitatea vieții. 

Iar eu sînt pus aici, în primul rând, să nu las să scape lucrurile de sub control în materie de ce înseamnă trai la Cluj! 

Adică să nu compromitem ceea ce avem.

Și, dimpotrivă, să construim temeinic”, a conchis Boc. 

CITEȘTE ȘI: Emil BOC anunță primul termen pentru proiectele de infrastructură: „Centura Metropolitană poate fi gata până în anul 2025”. Când vor fi gata Metroul ori Spitalul Regional? 

Trai la Cluj!ULTIMA ORĂ

 • Acum 9 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 10 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 11 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 16 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 16 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 17 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE