Din oras

Primarul Boc s-a plimbat in cinci tari in primele sase luni ale anului

De la inceputul acestui an si pana in luna iunie, Emil Boc a avut sase deplasari in strainatate decontate de Primaria Cluj-Napoca. A fost in Berlin, Germania, in Salonic, Grecia, in Strassbourg, Franta, de doua ori in Bruxelles, Belgia si in Ningbo, Republica Populara Chineza. In total, deplasarile primarului au costat 21.119 lei.

In perioada 28 februarie – 3 martie 2014, Emil Boc s-a deplasat in Berlin, Germania, pentru a participa la cea de-a treia conferinta organizata in cadrul proiectului pilot „New Narative for Europe”, la sedinta Consiliului Consultativ al initiativei „Cities for Europe” si la Conferinta „Berlin 2014” organizata in cadrul initiativei „A Soul for Europe”. Costul acestei deplasari a fost de 2.285 lei.

In contextul programului Cluj-Napoca – Capitala Europeana a Tineretului 2015, Emil Boc a efectuat o vizita in Salonic, Grecia, in perioada 9-10 martie 2014, pentru a participa la un eveniment centrat pe tematica tineretului, organizat sub egida Presedintiei Uniunii Europene detinuta de Grecia. In acest context a fost semnat un memorandum de intelegere intre reprezentantii Federatiei SHARE, responsabila pentru programul Cluj-Napoca – Capitala Europeana a Tineretului 2015 si Community Entreprise of the Municpality of Thessaloniki, care gestioneaza programul Salonic – Capitala Europeana a Tineretului 2014. Costul acestei deplasari a fost de 2141 lei.

In 25 martie 2014, primarul s-a deplasat in Strasbourg, Franta, pentru a participa la cea de-a 26-a sesiune a Congresului Autoritatilor Locale si Regionale al Consiliului Europei, unde a prezentat un discurs pe tema „Care este locul tinerilor in democratia locala si regionala?” si o prezentare a municipiului Cluj-Napoca, subliniind statului orasului nostru de Capitala Europeana a tineretului in anul 2015 si de oras candidat la titlul de Capitala Culturala Europeana pentru anul 2021. Costul acestei deplasari a fost de 21 lei. Costurile aferente transportului si sejurului au fost suportate de catre Consiliul Europei.

Boc a participat, in 4 aprilie 2014, in Bruxelles, Belgia, la evenimentul „European Roma Summit – Going local on Roma inclusion”. Evenimentul a avut ca scop realizarea unui bilant al progreselor inregistrate privind incluziunea comunitatilor rrome in Uniunea Europeana in ultimii trei ani, ultimul European Roma Summit avand loc in anul 2010. Costul deplasarii a fost de 2.824 lei.

Intre 25-26 aprilie 2014, Boc a participat, tot in Bruxelles, la Adunarea Generala extraordinara a Forumului European de Tineret (European Youth Forum), organismul suprem de reprezentare a tinerilor la nivel european. Cu aceasta ocazie a fost semnat Memorandumul de Intelegere asupra titlului de Capitala Europeana a Tineretului 2015, intre Municipiul Cluj-Napoca, reprezentat Boc, si Forumul European de Tineret, reprezentat de Giuseppe Porcaro, Secretarul General al Forumului. La eveniment, primarul a fost insotit de Vlad Pop, presedintele Federatiei SHARE, András Farkas, directorul executiv al Federatiei SHARE si de Diana Apan, responsabil la nivel operational in relatia municipalitatii cu Federatia SHARE.  Costul deplasarii s-a ridicat la 3.086 lei.

In perioada 6-12 iunie 2014, o delegatie din partea Primariei municipiului Cluj-Napoca s-a deplasat in orasul Ningbo, Republica Populara Chineza, pentru a participa la forumul tarilor din Europa Centrala si de Est cu China – „China Ningbo-CEEC Economic & Cultural Exchange Week”. Scopul acestei vizite este de a reprezenta municipiul Cluj-Napoca pe plan international, de a promova potentialul economic al orasului, de a semna Intelegerea de Colaborare intre Cluj-Napoca si municipiul Ningbo, de a participa la forumul „China-CEEC Mayors’ Forum” si la conferinta „Education Cooperation Conference”.

Delegatia care a reprezentat municipiul Cluj-Napoca la acest eveniment a fost formata din Emil Boc, Carmen Marc, sef birou Relatii externe si investitori, Doru Stoica, consilier local si presedintele Comisiei pentru fonduri europene, relatii externe, turism, orase infratite si strategii de dezvoltare comunitara si de Radu Constantea, consilier local si membru al Comisiei pentru fonduri europene, relatii externe, turism, orase infratite si strategii de dezvoltare comunitara. Costul acestei deplasari a fost de 10.762 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *