Din oras

Primăria va da locuințe sociale și militarilor care au participat la misiuni de război și victimelor traficului de persoane, deși se confruntă cu o criză a acestui tip de locuințe

În ultimii zece ani, Primăria Cluj-Napoca a construit doar un bloc cu 12 locuințe sociale (blocul de pe strada Ghimeșului) și a cumpărat mai puțin de cinci apartamente cu aceeași destinație. Cu toate acestea, urmează să schimbe regulamentul pentru acordarea de locuințe sociale. Printre beneficiari vor fi incluse și persoanele care au participat la misiuni militare și persoanele care au fost victimele traficului de persoane.

În regulamentul care se află acum în dezbatere publică apare o modificare importantă și pentru persoanele care se află deja pe liste de așteptare. Dacă a fost depus la dosar un document cu caracter permanent, acesta nu mai trebuie depus încă o dată în anul următor.

„La soluționarea contestațiilor depuse la lista provizorie de priorități la locuințele sociale pentru anul 2021, s-a observat existența unor situații pentru care solicitanții nu au fost punctați întrucât nu au făcut dovada unor documente și situații cu caracter permanent, dar care se regăseau în dosarele depuse în anul precedent.

Raportat la tipul de documente solicitate în vederea analizării cererii pentru atribuirea locuințelor sociale, în vederea simplificării procedurii și pentru a veni în sprijinul solicitanților, Comisia a decis elaborarea și supunerea spre dezbatere publică, respectiv spre aprobare, o nouă abordare privind documentele justificative pentru întocmirea dosarelor, în sensul în care documentele care au caracter permanent nu se vor mai depune, începând cu solicitările înregistrate în anul 2021 dacă acestea se regăsesc în dosarele depuse începând cu anul 2020”, scrie în regulament.

În același document, este prevăzută acordarea de locuințe pentru personalul care a fost în misiuni militare și pentru persoanele care sunt victimele traficului de persoane.

„Ulterior, Comisia a decis reglementarea accesului la o locuință socială, în baza Legii 168/2020 privind recunoaşterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat, cu completările și modificările ulterioare.

În cadrul aceleiași ședințe, Comisia, pentru a veni în sprijinul persoanelor care sunt victimele traficului de persoane, a decis reglementarea accesului acestor persoane la o locuință socială, în baza Legii 678/2001, privind prevenirea și combaterea traficului de persoane, cu completările și modificările ulterioare, reglementând astfel criteriile și stabilind punctajele aferente”, se arată în regulament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *