In vizor

Primăria Turda a concediat singurul arheolog expert și a blocat lucrările de construcții din oraș

Demiterea directoarei Muzeului de Istorie Turda, dr Mariana Andone Rotaru a aruncat în aer cercetarea arheologică locală, explică Aura Pop, un contributor InfoAries.ro

Sunt afectate investițiile private de la construirea de case până la lucrări mai simple de tipul branșamentelor electrice.

Din prostie și aroganță, Primăria Turda rămas fără singurul arheolog expert din oraș care putea lucra. Consecințele sunt însă și financiare: trebuie să anagajeze specialiști externi care vor lua și bani de pe asta.

”Dat fiind că primarul a demis singurul arheolog expert din instituție, nu se mai pot efectua cercetări arhologice preventive decât dacă angajează un expert din afară”, explică Aura Pop. Concedierea singurului arheolog expert de la Muzeul din Turda afectează atât interesele publice cât și interesele private.

Comisia Naționale de Arheologie a respins pe bandă rulantă toate cererile de cercetare arheologică. S-au blocat astfel lucrări publice și investiții private.

Printre cererile respinse se numără cea de supraveghere arheologică pentru construire imobil, str. G-ral Dragalina nr. 115 sau pentru construirea unui imobil pe strada Clujului 99.

Au fost afectate lucrări, de la construirea de imobile sau a unor branșamente electrice precum cea de pe Potaissa 138 până la construirea unei banale anexe de garaj pe strada dr. Ioan Rațiu.

 Practic toate cererile Muzeului de Istorie Turda de cercetare pentru descărcarea arheologică au fost respinse deoarece CNA solicită desemnarea unui arheolog expert pentru a coordona cercetarea arheologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *