Din oras

Primăria s-a încurcat în procente – în Parcul din spatele Teatrului Național doar „se lucrează”. Tarcea: „Am greșit când am spus 55%. Este termenul până la finalul anului”

Reprezentanții autorităților s-au încurcat în procente, după ce anunțaseră că lucrările la modernizarea Parcului Ștefan cel Mare din zona Teatrului Național Cluj-Napoca au ajuns la un grad de realizare de 55%, chiar dacă în teren se lucrează în stil ardelenesc, după cum semnalau clujenii pe grupurile civice de socializare. 

„Am greșit. 

Am greșit când am spus 55%. Este termenul până la sfârșitul anului, firma cu care am încheiat contractul ne-a spus că va avea 55% din lucrări. 

S-au făcut câteva lucrări, sunt începute lucrările acolo, se lucrează într-un… se lucrează acolo, s-au făcut decopertările acolo și urmează să fie avansate și celelalte lucrări. 

Suntem cu ochii pe parcul Ștefan cel Mare, ca și pe butelie, să spun așa, pentru că este o zonă extrem de… 

Până la sfârșitul anului, până la 31 Decembrie, firma care a câștigat licitația s-a angajat că va avea un grad de lucrări realizate de 55%”, a conchis viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții radio locale. 

Cu o săptămână în urmă, chiar viceprimarul Dan Tarcea susținea public că așa-numitele lucrări de modernizare au avansat la peste 50% grad de realizare:

„Sunt niște termene contractuale și niște etape, acolo lucrările sunt efectuate în proporție de 55%. 

Ieri (20 octombrie – n.r.) am fost și eu în zonă – lucrările sunt în proporție de 55%, nu sunt întârzieri conform contractului”, declara viceprimarul Clujului. 

CITEȘTE ȘI: După o vizită în teren, reprezentanții Primăriei susțin că modernizarea parcului din spatele Teatrului avansează vertiginos: „Am fost în zonă – lucrările sunt în proporție de 55%, nu sunt întârzieri”

Însă, după cum semnalau clujenii cu spirit civic, pe acest șantier pare să se muncească ardelenește: 

„Nimeni nu lucrează!!!

Și a trecut mai bine de o lună de când dorel a smuls gardul viu (inexplicabil să începi cu distrugerea a ceea ce e VERDE), a închis WC-ul public și stația ClujBike, a interzis diagonala pe care zilnic mii de clujeni traversau de aproape 100 de ani pentru a ajunge la serviciu, Cipariu, Centru…”, notau clujenii pe grupul de Facebook Clujul Civic. 

CITEȘTE ȘI: Parcul – șantier unde nu lucrează nimeni

Oficial, modernizarea parcului a început în 19 august 2021. 

Ziar de Cluj semnala că la o lună distanță de la debutul modernizării, șantierul era marcat de virusul nemuncii.

Lucrările sunt realizate de Garden Center Grup Măgurele, județul Ilfov și trebuie finalizate în zece luni.

CITEȘTE ȘI: Ce a făcut Garden Center Grup în Parcul Ștefan cel Mare într-o lună. Luni dimineața, doar un excavatorist muncea la modernizare – FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *