Din oras

Primăria s-a apucat de evacuări: o familie cu 9 copii este scoasă în stradă

În prag de iarnă, primăria lui Boc s-a apucat de evacuări: angajații municipalității, însoțiți de jandarmi, au așteptat venirea frigului pentru ca în această dimineață să scoată în stradă o familie cu 9 copii, familie ce a ocupat ”abuziv” o locuință a primăriei. Familia este evacuată prin ordin judecătoresc, mai pe șleau fie spus – este scoasă în stradă. Membrii acesteia nu au unde să meargă. Iar 4 din cei 9 copii sunt cu diverse grade de handicap. Unul din copilași este încă plimbat în cărucior. Iar după câte se pare, Primăria clujeană nu mai are programe sociale, din contra, aceasta s-a specializat în evacuări silite.

Cu alte cuvinte, în Cluj-Napoca se construiesc ansambluri imobiliare de lux, iar primăria nu mai are loc pentru cei mai puțin norocoși dintre noi. În cartiere întregi din oraș casele construite din munca la stat a funcționarilor ”cinstiți” nu trezesc nici un semn de întrebare pentru locuitori sau autorități. În schimb, Clujul, orașul contrastelor, nu mai are loc pentru familiile cu copii, iar din această cauză, pur și simplu, aceste familii sunt scoase în stradă.   

La fața locului, pe strada Meșterul Manole nr 2, unde are loc evacuarea, este prezent și un executor judecătoresc, precum și deputatul clujean Adrian Dohotaru. În acest moment se poartă încă negocieri, astfel încât familia să nu părăsească locuința respectivă. Iar aceasta pentru că familia evacuată și-a achitat la timp toate taxele către primărie. Copiii familiei evacuate sunt înscriși la școală, cu rezultate foarte bune. 

Emil Boc are alte planuri, planuri mari pentru campania sa de PR: turneul WTA pe care visează să îl aducă la Cluj, pentru care a apelat la sprijinul lui Ion Țiriac. Ceea ce înseamnă că primarul va trebui să bage adânc mâna în bugetul oraşului, pentru cel puţin 1,5 milioane de euro, bani de care are nevoie un turneu WTA din categoria 250.

Prin urmare, bugetul primăriei nu mai are bani, bani publici, pentru susținerea familiilor vulnerabile.

Nu este pentru prima dată când primăria clujeană scoate familii întregi din casele unde au locuit câte 20 de ani, pentru a-i lăsa pe drumuri.

La începutul lunii iunie, primăria lui Boc lăsa pe drumuri o familie cu 3 copii. Familia Lăcătuș nu și-a găsit nici până în prezent o chirie unde să locuiască, pentru că nici unul dintre proprietarii clujeni nu vrea să aibă de-a face cu subvențiile și programele inițiate de municipalitate.

CITEȘTE ȘIVIDEO O familie cu 3 copii a fost evacuată de Primăria Cluj-Napoca, după ce vreme de 22 de ani nu a vrut să știe că un imobil este ocupat abuziv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *