In vizor

Primăria pompează bani în Regia de Termoficare Cluj. Directorul Emil Miron câștigă o mică avere, Regia se scufundă în datorii

Despre situația de la Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca s-ar putea scrie un roman-foileton.

Modul în care directorul general Emil Miron gestionează bunul mers al lucrurilor, modul în care mai toată lumea de la Regie refuză să-și facă publice declarațiile de avere pe site, modul în care Regia e pe ducă (cu toate că Primăria Cluj-Napoca pompează subvenții de ordinul zecilor de milioane de lei) ar putea face cu siguranță subiectul unui film de prost gust. 

Emil „două salarii”, „geniul” de la Regia de Termoficare

Despre Emil Miron s-a tot scris. Modul în care refuză (sau uită) să-și facă publică declarația de avere nu mai miră niciun jurnalist. Ultima oară când jurnaliștii de la Ziar de Cluj s-au interesat, bunul manager câștiga undeva la 4000 de euro lunar. Să fim înțeleși. Declarațiile angajaților de la Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca nu au mai apărut pe site-ul instituției de ani buni. Funcționarii publici s-au ferit să-si facă publice averile pe site, folosindu-se de legea care spune că acestea pot fi la îndemâna publicului pe site sau la sediul instituției. Ei au ales cea de-a doua variantă, dar și aici s-au folosit de un tertip, ca să nu vada plătitorul de taxe și impozite ce salarii au cei care le iau jumătate din venituri iarna. În loc să fie afișate undeva unde să vada tot omul ce venituri au directorii de aici, declaratțile de avere pot fi găsite într-un birou ascuns de funcționar public. 

Emil Miron, director general la Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca,  câștiga la ultima verificare 170 de milioane (lei vechi) pe lună. Directorul câștiga 8.822 de lei pe lună de la RAT. De la SC Colonia Cluj-Napoca Energie, Emil Miron mai câștiga 103.177 de lei anual, adica 8.598 de lei pe luna. În total, directorul Regiei Autonome de Termoficare are un venit de 17.420 de lei pe lună. Să nu uităm de cele trei terenuri deținute, și de casa din oraș, construita in 2000.

Mai multe despre Emil „două salarii” puteți citi AICI: Emil Miron – directorul „doua salarii”

Desigur, nu doar Regia de Termoficare practică „ascunsul” declarațiilor de avere. Regia Autonomă a Domeniului Public, Compania de Apă Someș, Filarmonica sunt doar câteva din instituțiile din Cluj care nu fac publice, pe site, declarațiile de avere și se ascund sub posibilitatea afișării declarațiilor la avizierul instituției. Pentru că se poate. 

Să rămânem pozitivi. Regia va renaște din propria-i cenușă ca pasărea Phoenix

Primăria Cluj-Napoca nu mai știe ce să facă pentru a salva situația. Astfel,  după ce RAT Cluj-Napoca a beneficiat de o sumă rotunjoară de 30 milioane de lei pentru anul 2018, sumă care reprezintă de fapt subvenția operată din bugetul local (buzunarul clujenilor), Regia de Termoficare s-a ales și cu tarife majorate. Nici asta nu a fost de ajuns, așa că s-au gândit să transforme regia în societate pe acțiuni, pe modelul fostei regii de transport. După cum se poate vedea în documente, Regia e în cădere liberă cu datorii imense, grație managementului defectuos. 

CITEȘTE ȘI: Subvenție de 30 mil. de lei pentru Regia Autonomă de Termoficare și tarife majorate pentru căldură. Clujenii, jecmăniți de două ori

CITEȘTE ȘI: Termoficarea se vrea societate pe acțiuni. Între timp, datoriile regiei cresc cu nesimțire

Cifre GROAZNICE pentru RAT, după cum se poate vedea

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *