Micii comercianti de la tarabele din fata halei agroalimentare nu reprezinta o concurenta adevarata pentru vanzatorii din Mihai Viteazul (PMV) – e decizia Primariei Cluj-Napoca. Iar protestele, oricat de vehemente, nu vor aduce alungarea batraneilor de pe marginea trotuarului.
„Acei comercianti nu sunt o concurenta reala, in adevaratul sens al cuvantului. Intr-adevar, preturile lor sunt mai mici decat la tarabele din PMV, dar aici vorbim deja de concurenta, de piata libera. Daca in Cluj-Napoca pot fi cumparate legume la preturi cat mai mici, Primaria incurajeaza acest fapt, nu-l distruge”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al municipalitatii.
Astfel, batraneii atat de contestati in ultimele zile vor putea sa-si desfasoare in continuare activitatea, cu mentiunea ca politia va face acolo cercetari periodice pentru a stabili un numar exact al comerciantilor reali.
„Printre ei se strecoara si altii, care nu ar trebui sa fie acolo, care au bani sa-si plateasca tarabe. Oamenii aceia sunt saraci, acesta este si motivul pentru care le-am amenajat mese temporare. O sa ramana acolo pana stabilim exact despre ce numar de persoane este vorba si ce vom face cu ei”, a mai spus Oana Buzatu.
Micii comercianti vor fi ajutati de municipalitate sa obtina, de la Directia Agricola, o adeverinta care sa ateste faptul ca detin o bucata de pamant pe care cultiva legume, pe care le scot, apoi, spre vanzare.
Si cu floarea vanduta, si cu sufletu’-n Rai
Pentru comerciantii de flori care au protestat ieri in fata Primariei, municipalitatea are un alt raspuns: sa plateasca chirie in hala din Piata Mihai Viteazul ori sa vanda flori pe strada Argesului, acolo unde au o platforma temporara si legala la dispozitie. Sa se aciueze pe langa comerciantii cu acte legale nu este o solutie.
„Daca nu vor sa ramana acolo, pe Argesului, sa semneze contracte de chirie cu hala din PMV. Pe trotuarele din jurul ei e ilegal. Unii isi aduna chiriile, altii vor sa vanda si sa nu plateasca nimic, asa nu se poate”, incheie Buzatu.