Din oras

Primaria nu a impartit nici jumatate din materialele de promovare turistica din proiectul european “La pas prin orasul comoara”

Orice turist care trece pragul Centrului de Informare Turistica a Primariei primeste gratuit materiale si brosuri cu obiectivele turistice de vizitat. In 2013-2014 au fost 12.000 de turisti, 80% dintre acestia fiind din afara granitelor tarii, majoritatea din Franta, Germania, Spania, Italia, Israel, Polonia, Olanda, Ungaria, Marea Britanie, dar si din America de Nord si de Sud, Asia si chiar Australia.

Materialele de promovare distribuite au fost realizate in cadrul proiectului multianual cu finantare europeana „La pas prin orasul comoara, Cluj-Napoca”, incheiat in vara anului trecut. Cu toate acestea mai mult de jumatate din materiale au ramas nedistribuite.

“In urma licitatiei, contractul a fost atribuit catre SC Qual Media S.R.L., costurile de tipar fiind de 213.000 de lei.  Aici intra ghidul centrului istoric si trasee turistice, bilingve romana-engleza (cate 8000 buc.), germana, maghiara, franceza, italiana (cate 3000 buc.); brosuri despre muzee, edificii religioase, turnuri si bastioane, piete istorice si zone pietonale, bilingve romana-engleza (cate 8000 buc.), germana, maghiara, franceza, italiana (cate 3000 buc.); pliante despre Napoca romana, Turnul Croitorilor, Cetatuia, Strada in oglinda, Palate, Gradina Botanica, Parcul Etnografic, Cimitirul Central, Clujul verde, Stiati ca, Best of, bilingve romana-engleza (cate 8000 buc.), germana, maghiara, franceza, italiana (cate 3000 buc.). Materialele de promovare au fost finalizate in primul semestru al anului 2013, iar pana in prezent au fost distribuite 40%”, au aratat reprezentantii Primariei.

Contractul de finantare pentru proiectul “La pas prin orasul comoara” a fost semnat la data de 29.12.2010 si a avut un buget total alocat 498.883 de lei, din care 488.906 lei a fost finantare nerambursabila. Durata de implementare a proiectului a fost de 30 de luni.

Centrul de Informare Turistica de pe Bulevardul Eroilor a fost deschis in vara anului 2008, cand primar era tot Emil Boc. Investitia s-a ridicat la 200.000 de lei.
 

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *