Anchete

Primaria n-are case pentru saraci, dar are pentru patroni

Scris de 1,579

In timp ce unii amarati asteapta de 17 ani o locuinta sociala din partea Primariei Cluj-Napoca, alesii celui mai important oras din Transilvania acorda, preferential, aceste spatii unor oameni instariti.

In 2009, pe vremea cand primar al municipiului era Radu Moisin, Consiliul Local al Clujului a decis sa-i acorde unui “caz social” o locuinta in buricul targului. Bob Simion a primit, in 15 aprilie 2009, o locuinta sociala cu doua camere, hol, bucatarie si baie, situata pe strada Motilor, la numarul 14. Pentru aceasta acordare au girat atunci consilierii locali Liviu Popa, Mihai Sandu, Claudia Anastase, Marcelus Lucian Suciu si Manuel Chira.

Saracul copil bogat

In mod normal, cei cinci consilieri insirati mai sus ar fi trebuit sa controleze veridicitatea informatiilor inscrise in dosarul pe care Bob Simion l-a depus la Primaria Cluj-Napoca. In mod normal, ei ar fi trebuit sa se asigure ca acest cetatean al Clujului are, intr-adevar, nevoie de o locuinta sociala din partea municipalitatii. Daca ar fi facut asta, ar fi aflat ca Bob Simion nu doar ca nu e sarac, dar isi permite sa fie administrator si asociat unic la o societate comerciala ce a avut, in 2009, anul in care a primit locuinta sociala, o cifra de afaceri de 204.000 de lei. Daca si-ar fi dat un pic silinta, alesii Clujului ar fi aflat ca Bob Simion nu face afaceri cu plebea, ci vinde si monteaza “cele mai moderne piscine, saune, cazi cu hidromasaj sau SPA si solarii” prin SC Bobtur Turism Prodcom SRL.

La o simpla cautare pe Google, consilierii locali ar fi aflat ca Bob Simion a facut, cu un an inainte de a-si depune dosarul pentru locuinta sociala, o alta cerere catre Primaria Cluj-Napoca.

Subsemnatul Bob Simion,administratorul firme SC BOBTUR TURISM PRODCOM SRL, din Strada Lapusului, nr.24 Ap.1, va aduc la cunostinta ca firma a fost evacuata cu sentinta irevocabila si pentru a putea desfasura activitatea in continuare solicita un teren in parcul industrial de circa 20.000 mp”, asta a scris clujeanul pe pagina domnuleprimar.ro, in 29 februarie 2008. Cu alte cuvinte, si-ar fi permis sa plateasca chirie pentru un teren de 20.000 de metri patrati.

A semnat “ca primarul”

Primarul de pe atunci al Clujului, Radu Moisin, sustine ca nu il cunoaste pe Bob Simion si ca nu e responsabi pentru atribuirea gresita a locuintei sociale.

Nu stiu cine e domnul Bob Simion. Presedintele de sedinta nu acorda locuinte sociale. Ele sunt acordate de Consiiul Local, la propunerea Comisiei de repartizare locuinte sociale. Ei sunt cei care verifica eligibilitatea solicitantilor si acorda punctajul in functie de criteriile stabilite prin regulament”, a declarat Radu Moisin pentru Ziar de Cluj.

Acesta sustine ca e a semnat acea hotarare de Consiliu Local pentru ca nu se putea impotrivi plenului.

Pe partea de venit, in mod evident, daca are venit mare, nu poate primi punctaj. Dar acolo se puncteaza si numarul de copii, si suprafata locuintei, si problemele de sanatate. Asta cu venitul e doar unul dintre criterii. Trebuie intrebati reprezentantii care au fost in comisie la acea vrreme. Presedintele de sedinta semneaza procedural Hotararile de Consiliu Local. Nu el le propune, dar este obligat sa le semneze, cat timp plenul le adopta”, a mai declarat Moisin.

Afacerea s-a dus pe apa Sambetei

Contactat, Bob Simion sustine ca afacerea sa a dat faliment, desi pe site-ul Finantelor inca apare activa, si ca locuinta sociala a primit-o si pentru fiicele sale.

Am falimentat firma, nu mai am nimic. Casa de pe Motilor mi-au dat-o si pentru fete, ca am ramas fara casa. Am avut casa pe Plopilor, mi-au dat casa pe Calea Turzii, mi-au luat-o si mi-au dat pe Motilor, ca aia a fost pentru mafioti. Am avut afacere, dar s-a dus pe apa Sambetei. Firma aia era facuta in casa de stat, unde am stat in chirie. Am avut un venit, dar am platit taxe la stat”, a declarat Bob Simion pentru Ziar de Cluj.ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 16 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 18 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE