In vizor

Primăria municipiului Cluj-Napoca are pe inventar drumuri comunale, trandafiri la bucată, umbrare la WC-uri și grajduri pentru cai

Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Cluj-Napoca, însușit de Consiliul Local prin HCL nr. 133 din anul 2005, modificat prin HCL nr. 682/2005, este singurul care se regăsește pe site-ul Primăriei. Ulterior, inventarul bunurilor care aparțin domeniului public a fost actualizat prin HCL nr. 532 din 2009 și prin HCL nr. 498/2012. Însă, anexele care conțin inventarul actualizat nu există pe site-ul municipalității. 

Ce are, așadar, în mod public și transparent, Primăria, pe singurul inventar afișat public și transparent? Florile. Florile care, de exemplu, sunt inventariate la bucată. Din 2005 și până acum, probabil că acestea s-au uscat, dar asta nu este o problemă. Din lista postată pe site-ul Primăriei  aflăm, de pildă, că în zona verde din Piața Lucian Blaga aveam, în anul 2005, „12 bucăți trandafiri”, „1 bucată magnolia”, că în zona verde Dragalina, pe malul Someșului, aveam „1 bucată trandafir”, că în zona verde Mihail Kogălniceanu aveam „trandafiri 2 bucăți” ș.a.m.d.

Aceeași anexă include, la punctul 12, și o listă cu „drumurile comunale, vicinale și străzile”. În inventarul bunurilor aparținând domeniului public al municipiului Cluj-Napoca se recunoaște, așadar, că în orașul nostru de 5 stele avem încă drumuri comunale și vicinale, drumurile „vicinale” fiind, conform DEX, acelea „care leagă localități (rurale) vecine”.

Parcul Feroviarilor, a cărui trecere în patrimoniul municipiului încă nu a fost realizată oficial, procedura fiind recent aprobată printr-o Hotărâre de Guvern, apare, pe site-ul oficial al Primăriei, ca aparținând domeniului public al municipalității, din anul 1983.

Și Băile Someșeni apar, negru pe alb, ca aparținând domeniului public al municipiului Cluj-Napoca. Este vorba despre aceste băi:

Printre altele, în lista neactualizată a bunurilor care aparțin domeniului public al municipiului Cluj-Napoca se regăsesc și „umbrare la WC-uri” (datând din luna decembrie a anului 1969) și un grajd pentru cai, din luna martie a anului 1964. 

Acestea sunt documentele oficiale ale Primăriei Cluj-Napoca, acte publice din 1900, toamna. Acesta este respectul pe care îl manifestă municipalitatea față de propria muncă și, implicit, față de cetățenii pentru care muncește în acest mod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *